До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 архітектурних чудес Азії

Заборонене місто в Пекіні і монастир у Гімалаях, в який колись подорожували на повітряному тигрі. Цього разу ми розповідаємо про 9 чудес архітектури, які відвідують мільйони людей з усього світу.

Тадж-Махал в Індії

Тадж-Махал в Агрі, що в Північній Індії, входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і вважається одним з 7 нових чудес світу, яке відвідують понад сім мільйонів людей щорічно. У перекладі Тадж-Махал означає "корона всіх палаців" ("Crown of the Palaces"), це мавзолей з білого мармуру, звернений до священної ріки Ямуна. Тадж-Махал побудований між 1632 та 1648 роками за наказом монгольського імператора Шаха-Джахана, який таким чином вшанував пам'ять про свою улюблену дружину Мумтаз-Махал. Останки пари зберігаються в підземному склепі, а при вході музей оточений мармуровою балюстрадою з цінними каменями, викладеними зверху.

Реклама
Тадж-Махал
Великий китайський мур

Більше 13 000 миль довжиною і 2 600 років багатої історії. Великий китайський мур – найдовше рукотворне спорудження на землі, яке колись стерегли понад мільйон охоронців. Побудований за часів правління першого китайського імператора і засновника династії Цинь Цинь Шихуанді, задуманий, як бар'єр між Китаєм і атаками кочових угруповань Євразійського степу. Будівництво великого муру має значну історію страждань, адже понад мільйон працівників загинули під час його зведення. Один з 7 нових чудес світу, "Мур завдовжки в десять тисяч миль", як його називають в Китаї, щорічно приваблює більше 16 мільйонів туристів. Цікавий факт? Великий китайський мур не видно з космосу, а ось Піраміди Гізи видно, як кажуть астронавти.

Великий китайський мур
Заборонене місто в Пекіні

Заборонене місто, зелене серце столиці Китаю, символізує багатство і новаторство династії Мін. Побудоване в XV столітті, воно було домом китайських імператорів більше 600 років, а вхід у комплекс був можливий тільки з дозволу імператора. Відомий тепер як Музей Палац, воно є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і припускають, що таки найбільший у світі палацом, адже займає площу понад 72 гектарів. Від дерев'яного палацу до зелених садів – відвідування Забороненого міста точно буде незабутнім.

Заборонене місто
Ангкор-Ват у Камбоджі

Храм у глибині камбоджійських джунглів, архітектура, що видніється крізь зарості лісу Сіемреапа, рови, що оточують храм та символізують океан, і гірські споруди, що вихваляють богів – такий вид захоплює дух. Це найбільший індуїстський храм у світі, зведений на початку XII століття королем Сурояварманом II.

Ангкор-Ват
Петра в Йорданії

У кінці вузької ущелини Сік древнє місто Петра схоже на світло в кінці тунелю. Заховане в Йорданській пустелі, місто є одним з 7 нових чудес світу. Гробниці та храми, вирізані у скелі рожевого пісковика, є останніми реліквіями Набатейского царства, датованого 300 р. до н.е. Одним з найбільш захопливих місць для візиту в Йорданії вважають руїни Ель-Газне, відомі як "Скарбниця" висотою близько 150 футів. Згідно з поширеною думкою, тут висікли безцінний скарб, який є в урні у стіні, яку неможливо пронизати. Багато хто намагався, що демонструють сліди від куль у стіні ...

Петра
Ват Сампхран в Амфу-Сан-Пра

Гігантський зелений дракон, що охоплює спіраллю червону вежу. Це не марення, а пам'ятник, знайдений в 25 милях від Бангкока. Маловідоме диво, Ват Сампрхран – це фактично буддійський храм, відкритий 1985 року. Можливо пройти через тіло дракона, а всередині храму відвідувачів чекають незліченні скарби і гігантська статуя Будди.

Ват Сампхран
Великий палац у Бангкоці

Великий палац є одним з найкрасивіших храмів у столиці Таїланду. 1782 року його побудував Рама І, засновник династії Чакри; він налічує понад 100 величних пам'ятників, залів, фресок і статуй. Найбільше вражає особливість палацу – смарагдовий Будда, що підноситься над храмом.

Великий палац
Таксанг у Паро, Бутані

Розташований в Гімалаях на висоті 10 000 футів над рівнем моря з видом на долину Паро, Таксанг є одним з найвідоміших буддійських монастирів у Бутані. Щоб відвідати це місце, ви повинні пройти по слідах такої фігури, як Гуру Падмасабхава, який в VIII столітті прилетів у монастир на спині тигра, тим самим набув монастирю прізвисько "Гніздо тигра".

Паро, Таксанг
Національний палац-музей в Тайбеї

Національний палац-музей в Тайбеї є однією з найкращих культурних цінностей Тайваню, розташований в гірській лісистій місцевості, де зберігається найбільша у світі колекція китайських імперських артефактів і творів мистецтва. Разом з 1,86 мільйоном творів з колекції Забороненого міста, більшість зібраних протягом століть колекцій походять з династій Цин і Сун. До скарбів династії Цин належать знаменита Жадеїтова капуста, бронза, нефрит і тибетські рукописи, виконані чистим золотом.

Національний палац-музей

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.