До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як знаменитості підтримують Україну на Венеційському кінофестивалі

31 серпня на острові Лідо розпочався Венеційський кінофестиваль, який цього року не стоїть осторонь війни в Україні. Розпочавшись зі звернення президента Володимира Зеленського, фестиваль продовжився підтримкою українського народу з боку гостей: для своєї появи на червоній доріжці та пресконференції знаменитості вибирали українську символіку та висловлювалися щодо війни.

Тільда Свінтон
Тільда Свінтон

Британська акторка Тільда Свінтон змінила зачіску й пофарбувала волосся в жовтий колір. Зірка сказала, що має за честь носити на собі половину українського прапора. На пресконференції Свінтон також зʼявилася в блакитній сорочці, яку доповнила червоним намистом, що прямо відсилає до традиційних українських прикрас. Легенда світового кіно Катрін Денев також висловила підтримку українському народові. Про це свідчить значок у кольорах українського прапора, який вона прикріпила до сорочки.

Реклама
Катрін Денев
Катрін Денев

Українська модель Аліна Байкова на червоній доріжці Венеційського кінофестивалю з’явилася в червоній сукні від українського бренду Tasha Mano. У руці вона тримала прапор України, а вибір сукні прокоментувала на своїй Instagram-сторінці: "Сьогодні я була одягнена в червоне, але не для пристрасті, я була одягнена в червоне, тому що моя країна стікає кров’ю, мої люди стікають кров’ю емоційно та фізично", — написала Аліна.

Аліна Байкова
Аліна Байкова, Ганна Зайцева, Наталія Нагорна, Євген Афінеєвський та Альберто Барбера

Режисер та актори стрічки "Люксембург, Люксембург" Антоніо Лукіч, Раміль та Аміль Насирови вийшли на пресконференцію Венеційського кінофестивалю у футболках з принтом у вигляді вишитого тризуба. Під час офіційної частини українська команда була вдягнена в класичні костюми, які прикрашали стрічки в кольорах українського прапора. Негласною підтримкою став і жест, що демонстрували Лукіч та брати Насирови, – тризуб Чорновола.

Антоніо Лукіч та брати Насирови
Антоніо Лукіч та брати Насирови

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.