До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як українські артисти допомагають країні сьогодні

Україна й далі бореться проти російських окупантів. Кожен це робить як може – наші бійці мужньо воюють на фронті, волонтери в тилу намагаються забезпечити всі їхні потреби, підприємці підтримують бізнес, платять зарплати й податки, а ті, хто опинився за кордоном, всіляко допомагають біженцям. Звісно, не могли залишитися осторонь і українські артисти. Розповідаємо, хто з них та як сьогодні допомагає Україні.

Джамала

"Я зроблю усе можливе, аби світ дізнався про злочини росії. Про те, на що вони перетворили наше життя", – дописує Джамала в себе в Instagram. Артистка нині перебуває за кордоном (з дітьми вона виїхала з Києва в перші дні воєнних дій), активно виступає та збирає гроші для нашої армії. Зокрема, на початку березня Джамала виступила у фіналі національного відбору Німеччини на Євробачення 2022 року, завдяки чому змогла зібрати 67 мільйонів євро на підтримку України, потім взяла участь у стадіонному концерті We are one з участю Тома Одела та Armin Van Buuren (всі гроші з продажу квитків також пішли на підтримку нашої країни), влаштувала доброчинний ефір у Литві, під час якого збиралися кошти через SMS-голосування.

Реклама
Max Barskih

"Я офіційно забороняю використовувати мою музику на території рф у будь-якому вигляді, всім радіостанціям, телеканалам, фільмам і серіалам, де вона звучала як саундтрек! Я також розриваю всі контракти з російськими компаніями", — заявив співак у своєму Instagram. Також артист відмовився повертати росіянам гроші за скасовані концерти. Барських заявив, що передасть їх Україні як гуманітарну допомогу. Крім того, він запустив свій обліковий запис на майданчику OpenSea, що продає віртуальне мистецтво. Усі гроші від продажу об’єктів NFT-мистецтва він також передає на допомогу Україні.

Тіна Кароль

Тіна Кароль нині перебуває в Польщі, де створила Міжнародний центр інформаційного спротиву. Його мета — боротьба проти російської пропаганди через поширення правдивої інформації про війну серед жителів Росії, Білорусії, Казахстану. "Я обіцяю донести правду тим, хто не знає цієї правди. Голос розуму, голос свободи звучатиме заради української перемоги", – написала Кароль.

Андрій Хливнюк

Андрій Хливнюк, лідер гурту "Бумбокс", записався до підрозділу територіальної оборони "Софія" в Києві. Зробив він це в один з перших днів війни. Андрій розказує, що їхній підрозділ пильнує правопорядок, забезпечує гуманітарною допомогою громадян, допомогає патрульній поліції міста, а також опікується евакуацією з місць, де точаться найгарячіші бої.

MONATIK

Не залишився осторонь і Дмитро Монатик. У себе в соціальних мережах він провадить активну просвітницьку діяльність, а також допомагає фінансово біженцям і дітям з різних куточків нашої країни.

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук нині подорожує всією країною — підтримує людей в Одесі та Харкові, Львові та Миколаєві. Артист влаштовує концерти для біженців і тих, хто ховається в метро від бомбардувань, передає їм гуманітарну допомогу та опікується міжнародною діяльністю. На своєму останньому відео він показав, який вигляд тепер має Харків — одне з найгарніших міст нашої країни. Без сліз дивитися неможливо.

Тарас Тополя

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя підписав контракт на проходження військової служби в резерві Збройних сил України за кілька днів до вторгнення росії в Україну. "Сьогодні українці встають на захист держави незалежно від місця проживання, професії, віку чи статі. Вже 8-й рік наша ціль — мир. Заради нього ми готові дати гідну відсіч кожному, хто захоче принести на наші землі війну", — написав співак.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.