До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Софійському соборі відбудеться концерт музики Мирослава Скорика

28 січня та 1 лютого в Софійському соборі відбудеться концерт музики легендарного українського композитора Мирослава Скорика. У стінах Софії Київської у виконанні камерному хору "Київ" прозвучить "Духовний концерт", створений композитором у 1998 році. Програма присвячена 85-річчю з дня народження Скорика, яке Україна шанувала в минулому році.

Мирослав Скорик
Мирослав Скорик

Реклама

"Готуючи програму до 85-річчя Мирослава Скорика, ми вирішили здійснити заповітне бажання композитора, який мріяв почути свій концерт, — розповідає автор ідеї диригент Микола Гобдич. — "Духовний концерт" — це Реквієм, або Парастас, як говорив автор. Форма концерту давала композиторові свободу в побудові драматургії, використовуючи при цьому всі канонічні тексти. Псалми були написані спеціально для хор-фесту "Золотоверхий Київ", де вперше прозвучала його знаменита "Мелодія" в перекладі для хору a cappella. У концерті в Софії Київській ви зможете пізнати ще досі непізнаного Скорика і насолодитися високою музикою".

Мирослав Скорик — одне з головних імен в українській музиці ХХ століття. Він народився у Львові, а коли був дитиною, у 1948 році, родину Скориків репресували та вислали в Сибір. Заслання тривало до смерті Сталіна, до 1953 року. Його перші відомі твори — "Гуцульський триптих", згодом "Карпатський концерт" (1972) — залишаються знаковими і сьогодні. За словами диригента Миколи Годбича, естетику "нової фольклорної хвилі" Скорик поєднує із джазом, естрадою, оперною музикою. У 1964 році написав музику для фільму "Тіні забутих предків". У 2000-х роках Скорик був художнім керівником Київської опери.

Мирослава Скорика не стало у 2020 році, йому був 81 рік.

Концерт відбудеться 28 січня та 1 лютого в Софійському соборі

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.