До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві виступить Джейн Біркін

5 листопада у Києві виступить Джейн Біркін – актриса, співачка і fashion-ікона. До Києва вона приїде в рамках світового турне, яке триває вже півтора роки і під час якого Джейн представляє новий альбом – "Birkin / Gainsbourg: Le Symphonique" ("Біркін / Генсбур: Симфонізм"). Цього літа Джейн Біркін виступить у Франції, Канаді та Іспанії.

Джейн Біркін (фото – Carole Bellaiche)

"Birkin / Gainsbourg: Le Symphonique" презентували навесні 2017 року. Це альбом, який Джейн Біркін присвячує своєму чоловікові, французькому музикантові і поету, Сержу Генсбуру. Збірку склала 21 пісня Генсбура в оркестровому аранжуванні. Альбом записаний з оркестром Польського радіо, а аранжуванням займався японський композитор Нобуюкі Накадзіма. Відкриває пластинку композиція "Lost Song" ("Загублена пісня"), де лейтмотивом звучить композитор Едвард Гріг і його "Пісня Сольвейг".

Реклама

Сама Джейн Біркін, якій цього року виповнюється 72 роки, про альбом відгукується дуже захоплено: "Велика честь, що один з найбільших французьких поетів всі ці пісні написав саме для мене. Бачите, наші почуття ніколи не зникали. Дивно ... Що зараз я можу дати Сержу? Занадто пізно? Принаймні, я можу брати його з собою, де б не була, шепотіти його слова! " В інтерв'ю американському Vogue співачка зізналася, що найкращі свої пісні Генсбур написав про їх розлуку, а безсонні ночі, сварки і сльози виливалися в геніальну музику. "Серж говорив: я твій боржник за свої найкращі пісні, – згадує Біркін. – Уже зараз я розумію, що він змушував мене співати все, що відчував і переживав". За словами співачки, і через майже 30 років після смерті Генсбура, вона все ще відчуває неймовірний емоційний заряд кожного разу, коли говорить про нього – "але ви не можете плакати, коли ви на сцені з оркестром".

У Києві Джейн Біркін вийде на сцену разом з оркестром "Віртуози Києва", під керівництвом диригента Мілоша Єліча, клавішника групи "Океан Ельзи". Концерт відбудеться 5 листопада в Жовтневому палаці.

Серж Генсбур і Джейн Біркін для американського Vogue, червень 1970

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.