До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український "Щедрик" пролунав у Карнегі-голі

4 грудня найвідоміший різдвяний твір у світі, "Щедрик" Миколи Леонтовича, пролунав у легендарній концертній залі "Карнегі-гол". Концерт відбувся до 100-річчя з дати першого виконання цього твору у США. Під час концерту глядача привітали президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська. Ведучими концерту були культовий режисер Мартін Скорсезе та акторка Віра Фарміга.

"Українська культурна дипломатія завойовує серця — сто років тому й сьогодні, — написав в інстаграмі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. — Саме тут, у „Карнегі-гол", 100 років тому американці вперше почули знамениту різдвяну мелодію Леонтовича й закохалася в неї. Тепер „Carol of the Bells" є неодмінним атрибутом Різдва для сотень мільйонів людей у США та всьому світі".

Реклама

Фото Юлії Федів, Український інститут
Фото Юлії Федів, Український інститут

Нагадаємо, що український композитор Микола Леонтович стоврив "Щедрика" на початку XX століття. Сто років тому українська республіканська капела під керівництвом Олександра Кошиця здійснила світове турне. Її створили за ініціативи уряду УНР для промоції української незалежності в Європі й Америці та протидії російській пропаганді. Тоді ж у "Карнегі-голі" вперше у США прозвучав "Щедрик" Миколи Леонтовича. Згодом пісня стала найвідомішою різдвяною композицією у світі.

Мартін Скорсезе (Фото Юлії Федів, Український інститут)
Мартін Скорсезе (Фото Юлії Федів, Український інститут)

У концерті взяли участь український дитячий хор "Щедрик" з Києва, український хор "Думка" з Нью-Йорка, українська капела бандуристів Північної Америки ім. Т. Шевченка.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.