До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українська душа: Alina Pash записала народні пісні для українського ресторану в Дубаї

Українська мова та музика мають звучати в усьому світі — аби світ знайомився з нашою культурою. Тепер популярні українські народні пісні можна почути в Дубаї. Співачка Аліна Паш записала три гіти — "У лузі червона калина", "Ти ж мене підманула" та "Многая літа" — спеціально для першого та єдиного в ОАЕ українського ресторану YOY, що відкрився восени минулого року.

Реклама

"Це безпрецедентна музична подія, — розповідає амбасадорка ресторану, українська телеведуча Василіса Фролова. — Тільки в YOY можна почути інтерпретації відомих гітів, які тепер звучать трохи по-йойські. Безмежно вдячні Аліні за співпрацю та йой як чекаємо в себе з концертом наживо. Закликаємо всіх українських музикантів до нових колаборацій, хай українське лунає голосніше!" До речі, джингли для музичного оформлення YOY зроблені відомим українським саундпродюсером Євгеном Філатовим, а наспівала їх Василіса Фролова.

"Мені подзвонила Василіса Фролова і розповіла про те, що в Дубаї відкрилось справжнє місце сили для українців — перший український ресторан, який називається YOY, — каже Аліна Паш. — На Закарпатті ми часто повторюємо цей вигук... І тому я залюбки створила три народні гіти, тільки на новий лад. Сподіваюсь, усі, хто чує їх там, надихається українським та зберігає свій бойовий дух, а також надихає всіх навколо".

Ресторан YOY відкрився в Дубаї в листопаді 2022 року. Він розташований на острові Палм-Джумейра. Основною метою закладу, поміж іншого, є гастродипломатія, як зазначають засновники, адже під час повномасштабної війни дуже важливо, аби світ відкрив для себе українську культуру, кухню та традиції. Кілька тижнів тому ресторан YOY відвідала перша леді України Олена Зеленська під час офіційного візиту до ОАЕ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.