До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Студенти-музиканти зіграють з одним з найпотужніших симфонічних оркестрів України

18 листопада в Одеській філармонії відбудеться перший концерт нового проєкту "ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО" від Благодійного фонду "Відкрита музика міста". В межах події студенти-музиканти зіграють соло з одним з найпотужніших симфонічних оркестрів України — Національним Одеським філармонійним оркестром.

Воєнний час змушує молодь їхати з України в пошуках нових навчальних закладів і місць для творчої реалізації. Майже 50 % студентів творчих вишів сьогодні навчаються онлайн та перебувають поза межами України. Більша частина з них уже паралельно вступила до університетів Європи. Ще частина — готується до вступу. 18 листопада стартує новий проєкт "ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО", мета якого — створити платформу для реалізації молодих українських талантів української академічної музики. Музичним керівником та співініціатором є диригент Андрій Савчук. Саме він працюватиме із солістами та опікуватиметься програмним наповненням концертів.

Реклама

"Ми стрімко втрачаємо талановиту молодь, наше культурне майбутнє", — зазначає співініціаторка та продюсерка проєкту Олена Савчук.

Марія Дідковська

"Ми плануємо один концерт на місяць у різних містах України. А фінал — у Києві на День Незалежності. Звісно ж, не знаємо, яку кількість концертів дасть змогу провести війна, але рухаємося вперед. Це наш внесок у збереження творчого потенціалу, з котрим ми разом відбудовуватимемо культуру України", — ділиться планами Марія Дідковська.

"Проєкт „ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО" дасть змогу студентам відчути себе зреалізованими й потрібними: дістати змогу й стимул підготувати нову програму, вийти на велику сцену філармоній України в супроводі оркестру чи стати за пульт професійного колективу", — зазначає Андрій Савчук.

Імена солістів та твори, які вони виконуватимуть, анонсують на Facebook-сторінці проєкту. Квитки можна придбати за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.