До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Білий лебідь: найефектніші образи Б'єрк

58 років виповнилося сьогодні співачці, композиторці, актрисі та музі модних дизайнерів — Б'єрк. Свій перший альбом ісландка записала в 11 років. Уже тоді слухачі звернули увагу на її оригінальний голос і стиль. Неординарність співачки завжди проявлялася не тільки в музиці, а й у її зовнішньому вигляді. Б'єрк і мода завжди йшли нога в ногу. У 1993 році над її сценічними костюмами працював дизайнер Жан-Поль Готьє, в 1997-му вона з'являється на обкладинці свого альбому Post у сукні Hussein Chalayan, її творчий союз із Александром Макквіном тривав до кінця його життя (Б'єрк навіть виконала зворушливий твір Gloomy Sunday на похороні дизайнера).

Б'єрк

У 2001 році дизайнер Marian Pejoski створив легендарну "Лебедину сукню", в якій Б'єрк відвідала церемонію вручення "Оскара". Співачка також співпрацювала з Sophia Kokosalaki, Bernhard Willhelm, Junya Watanabe, Iris van Herpen та іншими знаковими брендами. Серед найяскравіших колаборацій співачки можна виділити співпрацю з Алессандро Мікеле, в минулому креативним директором Gucci: він створив сріблясту сукню з ПВХ та люрексової організи для кліпу Б'єрк на пісню The Gate. У 2019 році за сценічні костюми співачки взявся Олів'є Рустен із Balmain. Проєкт вийшов дуже масштабним. Загалом дизайнер одягнув 15 музикантів, які грали з ісландською співачкою, і створив три різні образи для самої Б'єрк. Вона була в захваті. Найкращі сценічні образи Б'єрк дивіться в нашій галереї.

Реклама

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.