До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто піти на виступ Claptone

2 червня в клубі CHI виступить німецький діджей Claptone – зірка світової хаус-сцени.

Музикант і продюсер на ім'я Claptone випустив свій перший реліз в січні 2012 року. За видавництво пластинки взявся берлінський лейбл Exploited. Ветеран німецької клубної сцени DJ Hell одним з перших звернув увагу на реліз. Почувши титульний трек "CREAM" він написав у своїй Twitter-сторінці: "Це перший клубний хіт 2012 року!". Тут же відгукнулися по ту сторону Атлантичного океану: відомі американські діджей-дуети Soul Clap і Wolf + Lamb побачили в "CREAM" щось більше, ніж просто хороший діп-хаус трек. "CREAM" всього за пару місяців облетів танцполи всього світу і надовго очолив чарти.

Реклама

Промоутери спантеличені: хто цей хлопець? Звідки він? Який вигляд має? І тут з’явилась "людина в масці". Загадковий анонім в золотій масці з довгим дзьобом – в епоху Середньовіччя такі носили "чумні лікаря". Маски з дзьобом стали важливим елементом італійської "Комедії дель арте", а після – одним з обов'язкових атрибутів венеціанських маскарадів.

Claptone врахував всі деталі. Чорний циліндр, плащ-накидка, білі рукавички. Поява такого артиста на клубній сцені викликала приголомшливий ефект. Його, буквально, завалили цікавістю на інтерв'ю з одним і тим же питанням-викриттям. Марно. У пресу просочилася лише одна маленька деталь: "достеменно відомо, що цій людині зараз 45 років. А, отже, варто вважати, що він 1967 року народження".

Тонке чуття, відмінний смак, широкий музичний діапазон – все це про Claptone. Він додав хаус-музиці нових барв і вивів свою унікальну формулу танцювального саунду: пісенна форма, трохи соулу, фанку, джазу і гарячого улюбленого ним хіп-хопу 90-х.

Кульмінацією став довгоочікуваний дебютний альбом. Він з’явився 2015 року. Практично всі треки були записані за участю запрошених артистів. Серед них: шведський романтик Джей-Джей Йогансон, інді-фолк тріо Peter Bjorn and John, ексцентричний фінський вундеркінд Jimi Tenor, шалені американські інді-рокери Clap Your Hands Say Yeah. Неочевидним, але завжди вдалим вибором вокалістів, Claptone проявив свій талант візіонера-продюсера, який бачить майбутнє музики на крок далі від інших.

Альбом зібрав безліч музичних нагород. В той же час, Claptone закріпив успіх реміксом на "Liquid Spirit" – головний хіт зірки джазової сцени Грегорі Портера. Журнал Mixmag назвав цей ремікс "головним танцювальним бестселером року".

Сьогодні Clapton давно вийшов за рамки реноме хаус-продюсера або діджея. Claptone – це культурний феномен. Концепція, навколо якої вибудовуються дивовижні, масштабні проекти. Головний з них – це аудіовізуальне шоу Claptone Immortal Live. Постановкою програми займався Пітер Мартін – фахівець з Америки, який працював з багатьма топ-артистами, робив презентації для показів Victoria's Secret і багато років співпрацював з Джеймі Хьюлеттом – художником і головним ідеологом проекту Gorillaz. Утворене з трьох частин – Immortal Live Claptone показали на багатьох провідних світових фестивалях, включно з Coachella і Ultra Music Festival.

Ще один великий проект Claptone – серія його авторських вечірок з символічною назвою The Masquarade. В анотації з нагоди одного з "маскарадів" на фестивалі Tomorrowland артист зізнався, що мріє зробити шоу в рамках Венеціанського карнавалу.

Сьогодні, після кількох років життя в шаленому графіку (понад 200 виступів за рік) "людина в золотій масці" ретельно ставиться до вибору майданчиків для своїх майбутніх сетів. Антураж, атмосфера, декорації – важливі складові виступів Claptone. Новий літній концепт клубу CHI ідеально підходить для появи Claptone перед київською публікою. Вночі 2 червня CHI перетвориться в сад, повний живих рослин і дерев, де Claptone зіграє свою програму. А вже 8 червня продюсер представить свій новий альбом "Fantast". Усередині знову безліч колаборацій з артистами абсолютно різних жанрів: від Келі Окереке з денс-панк групи Bloc Party до модної лондонської інді-групи Zola Blood.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.