До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому слід сходити на концерт саксофоніста Донні Маккасліна

12 листопада в Києві виступить американський джазовий саксофоніст Донні Маккаслін, з яким Девід Боуві записав свій альбом Blackstar.

Донні Маккаслін

Донні Маккаслін виріс у Каліфорнії: з 12 років грав на саксофоні в ансамблях свого батька-вібрафоніста, а вже в старшій школі зібрав свій гурт, з яким зіграв на головному джазовому фестивалі у світі, Монтре. Власну музику почав писати в 90-і, коли переїхав до Нью-Йорка; за цей час встиг випустити 12 альбомів. Грав з провідними джазменами: з оркестром Гіла Еванса, джаз-бендом Джорджа Грунца, Данілом Пересом. 2006 року він приєднався до квінтету Дейва Дугласа.

Реклама

2014 року вийшла перша спільна композиція Маккасліна і Девіда Боуві – "Sue (Or in a Season of Crime)". Вони познайомилися в нью-йоркському клубі Greenwich Village: Боуві прийшов туди спеціально, щоб послухати виступ Маккасліна. "Вау, це було дійсно голосно!", – сказав Боуві тоді, згадує Маккаслін в інтерв'ю The Guardian. І вже через кілька днів він отримав електронного листа від музиканта.

Протягом наступних двох років Боуві і ансамбль Маккасліна працювали над альбомом Боуві Blackstar, який представили в січні 2016-го. 25-й студійний альбом легендарного музиканта став для нього останнім: Боуві помер через 2 дні після виходу альбому, в січні 2016 року. На думку Rolling Stones, альбом став однією з найкращих платівок Боуві, а через рік отримав "Греммі" як найкращий альтернативний альбом.

"Боуві завжди казав: Іди за тим, що ти чуєш, і не думай про те, як це назвуть і який ярлик повісять, – згадує Маккаслін. – Давай грати музику і насолоджуватися нею". Торік Маккаслін випустив сольний альбом Blow, написаний частково під впливом від роботи з Боуві – музикант каже, що це найсміливіша його платівка. В альбомі знайшлося для місце для альтернативного року, джазу і навіть поп-року.

Послухати його живий виступ у Києві можна 12 листопада у Caribbean club.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.