До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плануйте заздалегідь: Closer змінює формат своїх вечірок

До кінця 2021 року і в першому півріччі 2022 року у звичному розкладі івентів артцентру Closer відбудуться важливі зміни. Тепер кількість вечірок зменшиться, хоча вони стануть тривалішими. Як повідомляє команда Closer, новий формат заходів дасть змогу правильно витрачати ресурси клубу й перепочити після насиченого літнього сезону. Майбутні івенти будуть дво-, а то й триденними, з великою кількістю артистів, а іноді й з кількома танцмайданчиками. Розповідаємо, якими будуть заходи в новому календарі Closer.

20—21 листопада 2021 — High Clolity

Найближчий захід у Closer відбудеться вже в суботу, 20 листопада. High Clolity призначена для музики й артистів, дуже близьких за саундом, який можна асоціювати з Клоузером. У лайнапі цього разу чотири диджейські супердуети: Borys & Noizar, Christian AB & Quest, Hamish & Toby і Sasha Zlykh & Trippsy. Також спеціально для вечірки відкриють ще одну нетанцювальну ембієнт-чил-зону в Sofa Store з резидентами й гостем Born In 1986 у лайнапі. Заявлена ​​тривалість заходу — 28 годин, тож усі встигнуть натанцюватися.

Реклама

"Думаю, це буде незабутньо, — запевняє музикант Євген Яременко, також відомий як Pahatam. — Весь цей тривалий вікенд гратимуть улюблені дуети, плюс до всього цікавий лайв з Фінляндії від Sansibar і вармап-сет від Понури з її ламаними ритмами. А ще Софа з окремим лайнапом, де пануватиме чилова атмосфера. Топ!"

3—4 грудня 2021 — Black! Factory Festival 2021

Black! Factory — великий ідейний захід від Closer і промогурту Worn Pop. Народився фестиваль з незвичайного формату вечірок у "Клоузері" для прихильників даркмузики. Цей захід — чудова можливість вигуляти своїх демонів і послухати відразу кілька "темних" жанрів — індастріал, нойз, техно або мінорний мінімал. У 2019 фестиваль перенесли на окрему локацію заводу Київметробуд з 20 артистами в лайнапі. Цього року Black! розгорнеться на трьох танцмайданчиках на Нижньоюрківській, 31. Організатори потихеньку розкривають імена в лайнапі: Broken English Club, Not Waving, Paranoid London, Regis, Samuel Kerridge, Charlie, Zebra Katz і Ninos Du Brasil.

Photo: Roma Ketkov
4 грудня — Exbf

Традиційно в Closer після масштабних івентів і фестивалів тривають афтепаті для найвитриваліших і найвідданіших шанувальників. На вечірку Exbf наступного дня після Black! Factory організатори вже запросили кілька закордонних гостей — Carsten Jost, Lawrence, Praslea і Velasco..

31 грудня 2021 — 1 січня 2022 — New Year

Новий Рік — це завжди переосмислення ще одного пройденого етапу й заряд енергії для наступного. Щоразу цей івент у Closer має різну тематику, концепцію та лайнап. Але незмінними залишаються дружня святкова атмосфера й забава до рання.

Photo: Sasha ZmiievetsPhoto: Sasha Zmiievets

"Вперше я святкував Новий Рік в Closer 7 років тому, — згадує диджей Саша Злих. — Хедлайнерами були Соня Мунір і Еван Беггс, яких того разу чув уперше. Я тоді ще нікого особливо не знав і мене ніхто не знав, тому розважав себе сам, як умів... Тепер же я приходжу святкувати Новий Рік у Closer, тому що знаю, що там будуть всі мої друзі й дивовижна музика".

Masquerade

Для команди клубу цей івент посеред січня завжди особливий, адже це річниця вечірок під назвою Closer. Перша з них відбулася в невеликому колі друзів у 2012 році, тож наступний Masquerade — ювілейний. Традиція надівати на цей захід маски символізує прийняття кожної людини у величезну родину Closer незалежно від того, хто вона, адже під маскою усі рівні. Лайнап ще невідомий. Але останні кілька років головними гостями Masquerade були Ricardo Villalobos і Zip.

Hippie Love

Неймовірний вайб любові й добра — це Hippie Love. Зазвичай ця вечірка триває ближче до дня Святого Валентина й покликана дарувати багато теплих і щирих емоцій. На вході заохочують тих, хто прийшов не в чорному.

Масниця

Народні гуляння з нагоди одного з найулюбленіших свят наших пращурів. Якщо зустрічати весну, то вже з безліччю млинців, спаленням опудала і, звісно ж, якісною музикою від українських і закордонних артистів. Що задумали організатори на Масницю у 2022 році, складно уявити, але напевне буде багато танців на вулиці, смачні частування і яскраві виступи диджеїв.

"Я кілька років поспіль святкую тут справжню Масницю, — розповідає артистка Аліна Паш. — Торік я запросила своїх друзів, фольклорний гурт ЩукаРиба. Вони водили танок і співали справжні обрядові пісні на Масницю... Я вважаю, що саме такі вечірки, з таким запалом, як у Closer, розвивають клубну культуру. Я до кінця підтримуватиму їх, тому що це по-справжньому, це трушно і в цьому є смак".

"Стрічка"

Стрічка — один з наймасштабніших і найзнаковіших заходів у Closer. Це фестиваль, під час якого тисячі прогресивних українців та іноземців існують в єдиному артпросторі на Стрічкоткацькій фабриці. Тут втілюється безліч ідей, створюються різноманітні танцмайданчики, артоб’єкти й чил-зони, а також виступають найкращі диджеї з різних країн світу. Понад сім років Стрічка — головний весняний захід у Києві, який щоразу дивує розмахом і культурним розмаїттям. Він триває наприкінці травня і відкриває літній сезон на Лісовому причалі.

Докладна інформація про майбутні заходи оновлюється в Telegram, Instagram і Facebook артпростору Closer.

Текст: Елена Побочій

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.