До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд на виставку архівних костюмів Леді Ґаґи

Кілька тижнів тому "колишня" Леді Ґаґа повернулася. Зі стрибками, танцями і неймовірною енергією на сходинках Метрополітен-музею, співачка і акторка з'явилася на Met Gala 2019 не в одному, а відразу в чотирьох вбраннях Brandon Maxwell, нашарованих одне на одного. Останній ансамбль був істинним виглядом Ґаґи: вона постала в блискучому чорному бюстгальтері, трусах, колготках у сіточку і високих чоботях на платформі.

Леді Ґаґа в Brandon Maxwell на Met Gala 2019

Коли Леді Ґаґа вперше зійшла на трон як головний провокатор у світі поп-музики, вона славилася своїми обурливими, скандальними і завжди незвичайними образами. Після періоду бюстгальтерів і трусиків Ґаґа з головою занурилася в паралельний незвіданий світ епатажу. Так почали з'являтися образи як-от відома сукня, зроблена з м'яса, в якій вона з'явилася на MTV Video Music Awards 2010 року. Час від часу вона розбавляла агресивні костюми дизайнерськими сукнями від Versace і Valentino. Але в останні роки Lady Gaga трохи приборкала свій характер, так ознаменувала нову еру виходом альбому Joanne 2016 року. Під час просування фільму "Зірка народилася" Ґаґа повністю присвятила себе голлівудському гламуру, змінила головний убір у вигляді лобстера Philip Treacy на об'ємні бальні сукні, класичні зачіски і макіяж. Можливо, поява Ґаґи на Met Gala віщує повернення її епатажних днів.

Реклама

Виставка Haus of Gaga, яка триватиме в Лас-Вегасі до 8 листопада цього року, демонструє близько 40 предметів одягу і аксесуарів, які ніколи раніше не покидали особистий архів співачки. Наприклад, на експозиції можна буде побачити боді Versace, в якому Ґаґа виступала на Super Bowl 2017 року, закривавлений ансамбль, створений для виступу з хітом Paparazzi на VMA 2009 року, і сонцезахисні окуляри з цигарок з кліпу Telephone.

<b>meat gaga</b>

Мабуть, найцікавіший експонат – легендарна м'ясна сукня, яка, за словами креативного керівника виставки Ніколи Формікетті, збереглася як "шматок в'яленого м'яса". "Перебувати в цій кімнаті – сюрреалістично", – сказав він про виставковий простір Haus of Gaga. "Це була наша мрія протягом довгого часу. Ми завжди хотіли зробити щось таке і створити місце, в якому всі вбрання, взуття, маски і перуки жили б разом, щоб шанувальники могли насолоджуватися ними".

<b>gaga 1</b>

Формікетті співпрацював з Lady Gaga з початку її кар'єри, тому не дивно, що саме він став відповідальним за координування і організацію експозиції. Нікола розповідає, що фанати співачки стали дуже важливою частиною цього проекту. Як зазначає Формікетті: "Протягом всього цього процесу я зв'язувався з її шанувальниками і питав їх, які вбрання вони хочуть бачити, і як вони уявляють виставковий простір. Ґаґа завжди робила те, що вона робить для своїх шанувальників, з першого дня, тому було важливо, щоб вони були частиною цього досвіду".

<b>gaga 2</b>

Крім найбільш знакових і неперевершених предметів з колекції, є також красиві дизайнерські сукні та взуття Alexander McQueen, а також значно скромніші джинси і футболка, які носила Ґаґа в фільмі "Зірка народилася". "Дивно бачити всі ці різні речі поруч одну з одною", – каже куратор. "Краса Lady Gaga полягає в тому, що вона може бути ким і чим завгодно, але при цьому їй вдається зберігати почуття власної гідності. Неважливо, чи буде це сукня для червоної доріжки, пара джинсів, чи сонцезахисні окуляри з недопалків, справжня магія трапляється, коли вона їх носить".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.