До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі з найкращих: 5 співачок, яких найчастіше номіновували на "Греммі"

Серед номінантів на премію "Греммі" 2020 року – Біллі Айліш і Лана Дель Рей. Тим часом Vogue.ua розповідає про п'ять знаменитих артисток, від Арети Франклін до Бейонсе, у яких рекордна кількість номінацій на премію.

Бейонсе

Номінації: 70

Реклама

Нагороди: 23

Найкращі пісні: Bills Bills Bills; Love on Top; Single Ladies (Put a Ring on It)

Навряд чи треба згадувати, яку впевнену позицію займає Бейонсе в музичній індустрії. У складі гурту Destiny's Child 1999 року співачка представила два хіти (Bills, Bills, Bills і Say My Name), а 2003-го розпочала сольну кар'єру з дебютного альбому Dangerously in Love. Виступ Бейонсе і Прінса 2004 року удостоїли "Греммі", а цьогоріч співачка претендує відразу на чотири нагороди, включно з номінацією "Найкращий музичний фільм" за "Короля Лева" 2019 року.

Бейонсе на 57 церемонії нагородження "Греммі" 2015 року
Доллі Партон

Номінації: 49

Нагороди: 8

Найкращі пісні: Here You Come Again; Jolene

Королева кантрі потрапила в чарти 1977 року зі своїм дебютним альбомом Here You Come Again. А вже через два роки виграла першу "Греммі" за однойменний трек. Дві її пісні, Jolene і I Will Always Love You, грали в Залі Слави "Греммі", а 2011 року Партон отримала нагороду за життєві досягнення Lifetime Achievement Award. 2019 року співачка знялася у власному фільмі про "Греммі" зі своєю хрещеною донькою Майлі Сайрус, а також Кеті Перрі та Кейсі Масгрейвс.

Доллі Партон на 19 церемонії нагородження "Греммі" 1977 року
Еммілу Гарріс

Номінації: 47

Нагороди: 13

Найкращі пісні: If I Could Only Win Your Love; Elite Hotel

Кар'єра кантрі-співачки триває вже понад 50 років, протягом яких Гарріс працює у жанрі, в якому часто домінують чоловіки. Вона співпрацювала з такими виконавцями, як Боб Ділан і Грем Парсонс, і отримала свою першу "Греммі" 1976-го за "Найкраще вокальне кантрі-виконання" пісні Elite Hotel. Загалом у Еммілу Гарріс – 47 номінацій. 2018 року їй вручили премію "Греммі" за життєві досягнення.

Еммілу Гарріс на 12 церемонії нагородження "Греммі" 1970 року
Барбра Стрейзанд

Номінації: 46

Нагороди: 8

Найкращі пісні: Evergreen (з A Star Is Born); Don’t Rain on my Parade

За свою шестидесятирічну кар'єру співачка, акторка, авторка пісень і режисерка зробила багато. Барбра Стрейзанд – володарка премій "Греммі", "Оскара", "Еммі" і "Тоні". Першу "Греммі" вона отримала 1963 року за свій дебютний альбом The Barbra Streisand Album. Артистка була запрошена до Залу Слави чотири рази, але її потенціал сягає далеко за межі музики: Стрейзанд –активістка в питаннях захисту прав геїв, була учасницею Жіночого маршу 2017 року, а також зробила пожертвування багатьом фондам з боротьби з кліматичною кризою.

Барбра Стрейзанд на 20 церемонії нагородження "Греммі" 1978 року
Арета Франклін

Номінації: 44

Нагороди: 18

Найкращі пісні: Respect; Chain of Fools; A Natural Woman (You Make Me Feel Like)

Безперечна королева соулу, яка померла в серпні 2018 року, активно працювала з 1960-х років, але саме її слова до пісні Otis Redding's Respect зробили її творчість мейнстримом та забезпечили 1967 року премію "Греммі". До Залу Слави Франклін потрапила завдяки п'яти композиціям: Respect; Chain of Fools; Amazing Grace; A Natural Woman (You Make Me Feel Like) і I Never Loved A Man The Way I Love You. Арета Франклін також була філантропом і активісткою; багато її пісень викликали соціальні зміни, зокрема Respect стала гімном цивільних прав.

Арета Франклін на 14 церемонії нагородження "Греммі" 1972 року

За матеріалами vogue.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.