До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кліп тижня: Behind the Mask Майкла Джексона

Майкл Джексон помер дев'ять років тому, але інтерес до його особистості не вщухає. Так, влітку в Національній портретній галереї Лондона відкрилася масштабна виставка Michael Jackson: On the Wall ("Майкл Джексон: на стіні"), присвячена вкладу музиканта в сучасне мистецтво, а тим часом офіційний Фонд Джексона представив на YouTube прем'єру нового кліпу на його пісню Behind the Mask. Ймовірно, це своєрідний триб'ют артисту, якому цього року могло б виповнитися 60 років.

У пісні Behind the Mask довга і цікава історія. 1982 року Майкл Джексон випустив альбом Thriller, який закріпив за ним статус короля поп-музики і став найбільш продаваним альбомом в історії. Пісня повинна була стати його частиною – серед Beat It, Billie Jean, Human Nature. Джексон записував її в студії разом з іншими треками, але в альбом вона все-таки не увійшла через проблеми з авторськими правами. Насправді Behind the Mask була кавером на трек японської групи Yellow Magic Orchestra. Через багато років, 2011 року, вже після смерті музиканта режисерський дует Aggressive почав роботу над кліпом, запросив знятися в ньому танцівників і шанувальників музиканта по всьому світу. У підсумку, презентували кліп світові тільки в серпні 2018 року.

Реклама

У відео, назва якого перекладається як "За маскою", герої танцюють і веселяться в клубі, але більшість з них приховують обличчя за масками. Ця ідея апелює до кліпу на пісню "Speed Demon" 1989 року, в якому і сам Майкл Джексон з'являвся в кролячій масці. "Я маскуюся", – чи то жартома, чи серйозно говорив Джексон в одному з інтерв'ю 2002 року. – Завжди маскуюся. Люди знають це. Яскраві костюми, окуляри, макіяж, зачіска афро, накладні зуби. Все це маска".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.