До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гурт TVORCHI представив віртуальний мурал до 145-річчя Миколи Леонтовича

13 грудня світ відзначає 145-річчя від дня народження одного з найвідоміших композиторів XX століття, українця Миколи Леонтовича — автора мелодії "Щедрик", вінниччанина, музику якого любить увесь світ і якого свого часу порівнювали з Бахом. До цієї дати музиканти з гурту TVORCHI представили віртуальний мурал, присвячений композиторові.

Віртуальний мурал
Віртуальний мурал

Реклама

Віртуальний мурал розміщено на стіні, що залишилася від знищеного російськими ракетами дому в центрі Києва, на вулиці Жилянській. Нагадаємо, що історичний будинок на Жилянській постраждав від обстрілів Києва 16 жовтня. Через віртуальний мурал музиканти хочуть привернути увагу до питання важливості культурної ідентичності.

"У мирний час мурали створюють на стінах цілих будинків. Під час війни ми створили віртуальний мурал на стіні розбитого будинку, — розповіли TVORCHI. — На знак того, що культурна спадщина має стати фундаментом самоідентифікації кожного українця, якої не зламати."

TVORCHI
TVORCHI

На віртуальному муралі зображено портрет Миколи Леонтовича із символічними елементами: журавлями й розбитим серцем. Авторка роботи — українська художниця Ольга Родзик, сам мурал створила за допомогою технології доповненої реальності компанія ADVIN. AR-зображення супроводжується треком TVORCHI Broken Heart, в якому артисти використали семпл народної пісні "Налетіли журавлі" в обробленні Миколи Леонтовича. У всьому світі знають "Щедрик" Леонтовича, але, крім нього, репертуар композитора налічує понад 150 творів, зазначають TVORCHI.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.