До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Еволюція Борнса: музикант BØRNS про Gucci, вінтаж та улюблених художників

У музиканта Børns щасливий рік: новий альбом Blue Madonna і контракт з Calvin Klein. 29 травня він виступить в Києві.

Є два різних Гарретта Борнса: на сцені – фріковатий перформер, захоплений творчістю Девіда Боуї, Лу Ріда і Прінса, в блискучому піджаку з вінтажного магазину Лос-Анджелеса і з піснями про кохання, смерть і самотність. Під час інтерв'ю Гарретт – тихий, вдумливий, уважний 25-річний хлопець, який, окрім музики, говорить про Боттічеллі і про наукову фантастику.

Реклама

Особливість музиканта – фальцет: виразний, дзвінкий голос. Його трек Electric Love Børns вийшов 2016-го і миттєво став хітом, нагадав всім про 1970-х і глем-рок. Потім Борнс записав трек з Ланою Дель Рей God Save Our Young Blood – і поїхав з нею в спільне турне. Після – виступи на Coachella, Lollapalooza, зйомки для Gucci. У січні 2018-го Борнс випустив меланхолійну пластинку Blue Madonna, в якій змішаний глем-рок, сінті-поп та хіп-хоп.

"Можу прямо зранку вдягнути оксамитові штани"

Музикант розповідає, що якщо перші пісні писав під впливом кумирів з 70-х, то в Blue Madonna відкрив "власний світ". Дивився старе японське кіно, наприклад, хоррор "Дім" 1977, читав наукову фантастику, вірші Ральфа Емерсона, захопився звуками терменвокса. "Цей інструмент звучить, як плач жінки", – пояснує Børns.

Стилем артиста займається Кет Тіпалдос – і розповідає, що у них схожі смаки: обидва люблять Sies Marjan і Thom Browne, вінтаж та еклектику. Якось Кет подарувала Борнсу червону сорочку з бантом на шиї і шкіряні штани Gucci. Через пару місяців Алессандро Мікеле запросив музиканта на шоу в Мілані. "Мені подобається божевільна суміш бароко, кітчу, гламуру і азіатської культури в роботах Мікеле", – каже Борнс. І додає, що вони обидва – шанувальники художника Сандро Боттічеллі.

Гарретт любить вибиратися. "Можу вранці вдягнути оксамитові штани", – сміється артист з Мічигану, який в дитинстві називав себе "Гарретт Великий" для виступів з театральним шоу в місцевих ресторанах. Зрідка музикант з'являється на публіці в джинсах. Улюблені – Calvin Klein: місяць тому Børns знявся у рекламі бренду.

Фото: надано Børns; Getty images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.