До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У мене немає дому: DOROFEEVA випустила кліп на соціальну тематику

Українська співачка DOROFEEVA випустила новий кліп на пісню "У твоїй душі", в якій порушує важливу соціальну проблему – відбудову житла, зруйнованого ворогом.

"Дім – це особливе місце для кожного з нас. Дім дарує неймовірне відчуття захищеності. Навіть якщо навколо небезпека. Дім – це наша фортеця. Втратити дім – це одне з найтяжчих випробувань у житті" – ці слова, з яких починається відео, повертають нас до страшної реальності, в якій щодня живуть українці.

Реклама

Останні тижні знов принесли біль та руйнування – 10 жовтня країна-терорист випустила понад 80 ракет на Київ, Запоріжжя, Харків, Миколаїв, Львів та інші українські міста й селища, цього понеділка атакувала столицю дронами...За 7 місяців повномасштабної війни в Україні знищено 140 тисяч помешкань. Понад 230 тисяч українських сімей лишилися без житла, 90 тисяч українських дітей втратили свій дім – і це лише в містах і селах, що не окуповані ворогом.

"Ворог руйнує наші домівки й життя. І це відбувається щодня, по всій країні. Але поки вони радіють тому, що гинуть мирні українці та руйнуються будівлі, ми ще сильніше тримаємося разом і допомагаємо одне одному", – розповідає співачка.

"У твоїй душі" – не просто кліп на найпроникливішу пісню з нового альбому DOROFEEVA, а ще й спільна благодійна ініціатива з Волонтерським рухом "Добробат". Рух опікується нагальним відновленням домівок, що постраждали внаслідок військової агресії російських окупантів. Минулого місяця завдяки єдності добровольців-добробатівців вдалося відновити понад 130 помешкань. Цим відео DOROFEEVA привертає увагу до надважливої проблеми – втрати дому й напередодні найхолоднішої пори року закликає кожного й кожну донатити на відбудову пошкодженого через війну житла.

"Це кліп, в якому мені не довелося нічого грати. Всі емоції знімалися з перших дублів – справжні сум, біль, страх, здивування… Коли я вперше зайшла до будинку, торкалася всього навколо, як у кіно. Побачила, скільки в мене було косметики, скільки речей, скільки всього – і зрозуміла, що це вже більше непотрібне. Те, без чого я не могла раніше обійтися, стало незначущим. Цінності змінилися". Надя згадує своє радісне та щасливе дитинство, коли вона тільки мріяла стати артисткою та розпочинала шлях до своєї мрії…

Зрежисував кліп Антон Штука, який з початку війни волонтерить. Він об’їздив майже всю Україну, чув безліч драматичних та унікальних історій, бачив безліч зруйнованих будинків і життів – ці відчуття він вклав у відео.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.