До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Christine and the Queens

12 грудня в Парижі свій новий альбом представить Christine and the Queens – співачка, танцівниця і феміністка з винятковим голосом і активною позицією.

Фото: Jamie Morgan

У 17 років француженка Елоїза Летісьє, донька філологів з Нанса, закохалася в дівчину, пішла з дому і вступила у Вищу нормальну школу в Ліоні, щоб вивчати театр. Через п'ять років Елоїза пережила важке розставання, кинула театр і переїхала в Лондон. Дівчина, яка називала себе пансексуалом, любила чоловічий одяг і вважала себе послідовником Девіда Боуї, вирішила, що Франція занадто патріархальна, а ось Англія набагато вільніша. В один з перших днів в Лондоні Елоїза вирушила в знаменитий клуб Madame Jojo's в Сохо, щоб побачити драг-шоу, і швидко здружилася з артистами: "Ми дивилися "Париж горить" і багато говорили про те, як знайти свого персонажа, своє амплуа" . 2014-го Елоіз повернулася в Париж і під псевдонімом Christine and the Queens випустила дебютний альбом Chaleur Humaine – він став платиновим у Франції, а співачка виграла п'ять номінацій французької музичної премії Victoires de la Musique.

Цієї осені Елоїза, яка всього за кілька років музичної кар'єри вже встигла виступити на одній сцені з Мадонною і Елтоном Джоном і посісти перше місце у багатьох європейських музичних чартах, випускає другий альбом – Chris, а в грудні дасть великий концерт у Парижі. Chris – потужна, смілива пластинка, в якій багато фанку, зухвалості і танців. Коли слухаєш один з ключових треків – Girlfriend, згадуєш 1980-і і Майкла Джексона, його танці в лаковому костюмі і рожевій сорочці в кліпі Billie Jean. Елоїза Летісьє називає Chris присвятою не лише Майклу Джексону, але і його сестрі Джанет. У них вона найбільше цінує свободу, виражену і в музиці, і в одязі. Сама співачка на публіці часто з'являється в мундирі Burberry, який нагадує військові жакети Майкла Джексона.

Улюблений сценічний образ Елоїзи – брючний костюм, біла сорочка і лофери на товстій підошві. Крістін – так звуть її альтер его – допомагає співачці бути вільнішою і чеснішою. "У житті я ніколи не сказала б того, про що співаю", – пояснює Летісьє. Це в першу чергу складні соціальні теми: в кліпі 5 dollars Елоїза грає дівчину легкої поведінки ( "Мене називають неофеміністкою – так і є, я вважаю, що нам варто переглянути снобістське ставлення до дівчат цієї професії"), а в Does not matter говорить про відносини з Богом. Незважаючи на всі підтексти, музика Christine and the Queens красива і сексуальна – під неї дуже хочеться танцювати.

Текст: Дарія Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.