До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Аліна Паш виступить на фестивалі Burning Man

У пустелі Блек-Рок у штаті Невада стартував фестиваль Burning Man, учасницею якого стане українська артистка Аліна Паш. Аліна виступить на фестивалі 31 серпня та 2 вересня. Сам Burning Man триватиме до 5 вересня.

"Я щаслива, що маю можливість представляти Україну на такій події світового значення, як Burning Man", — пише Аліна в інстаграмі. Нагадаємо, що перший щорічний фестиваль Burning Man відбувся 1986 року й відтоді вважається символом свободи самовираження. Зазвичай Україну на фестивалі представляли художниками: так, 2019-го ми розповідали про те, як група з 70 українських художників створила інсталяцію посеред пустелі.

Реклама

Alina Pash уперше виступить на Burning Man. Нагадаємо, що 15 серпня Аліна Паш разом з іншими українськими артистами виступила на фестивалі Sziget, де також брали участь російські музиканти. Під час виступу Аліни Паш на екрані з’явилися слова "Cancel russian culture", а сама артистка зі сцени закликала світ допомогти Україні в її боротьбі за власне існування.

"Це прикро, але світ звикає до війни в Україні, — каже Аліна Паш. — Треба постійно нагадувати про себе. Це завдання всіх, хто має доступ до міжнародної спільноти. Саме це ми й спробували зробити 15 серпня на фестивалі Sziget у Будапешті. Своїм виступом-перформансом ми прагнули показати відвідувачам "острова Свободи", чого нам коштує українська свобода. Наша свобода, що є запорукою свободи в Європі. Показали кадри реалій України: біль, трагедії, несправедливість, смерть, відчай… і надію. Надію, що живе попри все. Як результат — резонанс у ЗМІ, купа згадок у міжнародній пресі й нова хвиля уваги до війни, яку розпочала росія".


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.