До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 фактів, які ви могли не знати про Бейонсе

4 вересня співачці Бейонсе виповнюється 42 роки. З нагоди дня народження суперзірки Vogue ділиться деякими маловідомими фактами про її життя та кар’єру.

Своє ім'я Бейонсе дістала на честь прізвища матері

Бейонсе зі своєю сестрою Соланж НоулзБейонсе зі своєю сестрою Соланж Ноулз

Ви колись замислювалися, звідки взялося незвичайне ім’я Бейонсе? Мати суперзірки Тіна Ноулз-Лоусон у дівоцтві мала ім’я Селестін Бейонсе. Завзята жінка, вийшовши заміж за батька Бейонсе, Метью Ноулза, була стурбована тим, що її дівоче прізвище не перейде майбутнім поколінням. Тому додала його до імен своїх дітей. У подкасті In My Head With Heather Thompson Тіна пояснила, що тільки в Бейонсе та ще в її одного брата імена пишуться з літерою "o" всередині, через помилку в їхніх свідоцтвах про народження. В інших членів сім’ї вони пишуться так — Beyincé.

Реклама

Співочі здібності Бейонсе виявила її вчителька танців

Молода Бейонсе виступає в HMVМолода Бейонсе виступає в HMV

Світ має за що подякувати вчительці танців Бейонсе — Дарлет Джонсон. "Я наспівувала пісню, а вона закінчила її. Мене вразив її голос, — розповіла Джонсон CNN у 2013 році. — Я попросила дівчинку заспівати її ще раз, але та була дуже сором’язливою й відмовилася співати. Я пообіцяла їй долар, якщо вона знову заспіває, й вона це зробила". Коли того вечора батьки майбутньої діви прийшли забрати її з танцювального заняття, Джонсон розповіла їм про талант дитини.

Бейонсе виграла своє перше шоу талантів у 7 років

Бейонсе виступає з Destiny’s Child у Гайд-парку у 2000 роціБейонсе виступає з Destiny’s Child у Гайд-парку у 2000 році

У 2004 році Бейонсе розповіла Rolling Stone, що вчителька танців Дарлет Джонсон заохотила її взяти участь у шкільному шоу талантів, коли Бей було сім років. Вона здобула перемогу та зрозуміла, що хоче стати артисткою. "Тоді я усвідомила, що хочу бути співачкою. Мені здається, я знала це раніше, але до того я ніколи не була на сцені", — розповіла Бейонсе. Відтоді батько почав водити її на місцеві шоу талантів, де вона виграла 35 разів поспіль.

Число чотири має важливе значення в її житті

Більшість людей вважає сімку особливо щасливою. Проте для Бейонсе магічним числом стала четвірка. Це не тільки дата її народження (4 вересня), а й день народження Джей Зі (4 грудня), а також день народження її матері Тіни (4 січня). Весілля вона зіграла 4 квітня (четвертого місяця року). Свій четвертий студійний альбом вона назвала "4". Палкі шанувальники співачки також знають, що і вона, і Jay-Z мають тату римської цифри IV на безіменних пальцях.

Jay-Z і Бейонсе в турі Jay-Z і Бейонсе в турі

Вона ледь не зіграла головну роль у римейку "Народження зірки"

Сьогодні саундтрек Shallow у мільйонів людей асоціюється з Леді Ґаґою та Бредлі Купером, які виконали його у римейку "Народження зірки" 2018 року. Проте мало хто знає, що на головну роль у фільмі запрошували Бейонсе. У 2012 році, до того як Ґаґа та Бредлі Купер підписали контракти на знімання в стрічці, сценарій фільму перебував у руках відомого режисера Клінта Іствуда. "Упродовж місяців ми намагалися скоординувати наші графіки, щоб втілити цей римейк у життя, але це було просто неможливо", — розповіла Бейонсе в коментарі для E! News 2012 року.

Бейонсе у 2015 році на презентації TIDALБейонсе у 2015 році на презентації TIDAL

Бейонсе зрівнялася з рекордом Мераї Кері

Разом із Мераєю Кері, Бейонсе поділяє легендарний рекорд — вони єдині сольні виконавиці, чиї пісні стали гітом номер один за чотири різні десятиліття: 1990-ті, 2000-ні, 2010-ті та 2020-ті.

Бейонсе виступає на Super Bowl 50 Halftime Show у 2016 роціБейонсе виступає на Super Bowl 50 Halftime Show у 2016 році

Вона побила рекорд у твітері

У 2011 році Бейонсе сколихнула твітер, коли під час виконання пісні Love on Top на MTV Video Music Awards розповіла, що вона вагітна. "Я хочу, щоб ви відчули любов, яка росте всередині мене", — сказала співачка аудиторії, перш ніж розстібнути свій усипаний лелітками блейзер, щоб продемонструвати округлий живіт. Цей радісний момент потрапив до Книги рекордів Гіннеса — за секунду було опубліковано 8868 дописів про цю подію. Сама ж церемонія нагородження також стала найпопулярнішою в історії MTV.

Бейонсе виступає на VMA у 2011 роціБейонсе виступає на VMA у 2011 році

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.