До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 модних кліпів іменинниці Кайлі Міноуг

Складно повірити, але Кайлі Міноуг — співачці, про золоті шорти якої в нульових мріяли дівчата в усьому світі, 28 травня виповнюється 55 років. Сьогодні вона вибирає більш елегантне, але не менш ефектне вбрання. Проте її образи того часу досі дарують натхнення, а за кліпами Кайлі Міноуг можна легко вивчати моду епохи міленіуму. Vogue.ua вибрав п’ять з них, які сміливо можна внести в підручники з історії новітньої моди.

Кадр із кліпу Spinning around

Can't Get You Out Of My Head

Сингл Can`t Get You Out of My Head вийшов у 2001 році й став частиною восьмого студійного альбому співачки Fever. На трек чекав неймовірний успіх: у всьому світі продано понад 4 мільйони екземплярів синглу. У кліпі Кайлі Міноуг роз’їжджає футуристичним містом в ефектній машині й танцює в разючій сукні з каптуром і глибоким вирізом на грудях.

Реклама

Come Into My World

Ще один трек з альбому Fever, класичний денс-поп Кайлі Міноуг, у 2004 році отримав "Ґреммі" як найкращий танцювальний запис. Відео зняв культовий кінорежисер Мішель Гондрі: у ньому Кайлі гуляє Парижем у блакитних джинсах-кльошах і топі, її світле волосся романтично розвіває вітер. Pitchfork зарахували кліп до рейтингу найкращих відео 2000-х, а тепер Come into My World і зовсім сприймається як маленьке кіно.

Love At First Sight

Love at First Sight вийшла у 2001 році й три місяці трималася на другому місці в чарті Великої Британії. Блакитні тіні, велика сережка в одному вусі, обтислий топ і широкі штани з кишенями — яка дівчинка-підліток на початку нульових не хотіла бути схожою на веселу Кайлі Міноуг у кліпі Love at First Sight? Зняв кліп, між іншим, той самий Юган Ренк — у 2000-му він створював кліпи для Мадонни, Кайлі Міноуг, Роббі Вільямса й Девіда Бові, а в 2019-му зняв для HBO серіал "Чорнобиль".

Spinning Around

Танці Кайлі Міноуг у золотих мінішортах у кліпі Spinning Around — це вже історія. Однойменний трек увійшов до сьомого студійного альбому співачки Light Years і вийшов у 2000-му. Працювала над кліпом ще одна зіркова режисерка — Доун Шадфорт. Сідниці Кайлі Міноуг у золотих шортах викликали сенсацію, а The Sunday Times назвала їх чудом світу.

In Your Eyes

Суміш гіп-гоп-шику з науковою фантастикою — так описували кліп на трек In Your Eyes, який вийшов у 2002 році. У ньому Кайлі Міноуг знову танцює — у студії з неоновими вогнями, і це, звісно, ода танцю, свободі й природності; а крім усього, і черговий доказ цікавості співачки до естетики футуризму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.