До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 причин піти на фестиваль UPark

Гурт Gorillaz везе до Києва 40 музикантів, а Massive Attack готують особливе світлове шоу. Vogue.ua знає, чому фестиваль UPark, який відбудеться в Києві 25 і 26 липня, не можна пропустити.

Gorillaz: новий альбом і 40 музикантів на сцені

29 червня Gorillaz, володарі двох статуеток Grammy, випустили нову платівку The Now Now. Шостий студійний альбом – концептуальна і як завжди актуальна у британців робота, в якій є відмінні колаборації з Снуп Доггом і Джорджем Бенсоном. Для українців це означає, що новий матеріал вживу ми почуємо першими, сам же тур The Now Now включає 28 міст по всьому світу. Крім 13 постійних музикантів, які грають з Gorillaz, група везе до Києва ще 28 артистів – тих, з ким лідер групи Деймон Албарн записав колаборації за останні два роки, а це яскраві, молоді та модні музиканти. Грати в Києві група планує близько двох годин, а їх трекліст з'єднає і нові треки, і хіти – Clint Eastwood, Feel Good Inc. Шоу Gorillaz, за версією американського видання Wired, входить в топ найбільш високотехнологічних концертів сучасності. Для того, щоб об'єднати віртуальних героїв і реальних музикантів, група везе до Києва тонни додаткового сценічного світла.

Реклама
3D-шоу Massive Attack

Про живі виступи Massive Attack ходять легенди: це особливий мікс музики, 3D-шоу та візуальних спецефектів, які вводять глядача в подобу трансу. Не буде винятком і Київ: в Україну група везе спеціальне 3D-шоу. Але навіть і без шоу – це ось уже 20 років одна з найвпливовіших груп світу, за якою завжди цікаво спостерігати. Їх пісні завжди більше, ніж просто музика: в 2000-х група виступала проти війни з Іраком, минулого року віддала частину доходу з концертів табору біженців в Лівані, а цього – видалила свою сторінку в Facebook на знак незгоди з політикою про розголошення особистих даних користувачів.

Шведська зірка Tove Lo

30-річна Туве Лу – одна з найпопулярніших артиcтів в Швеції, яка стабільно постачає світу поп-хіти. Туве поєднує гранж і поп, співає про секс і вечірки, виступає в прозорих топах, а журнал Rolling Stone прозвав її Sweden's darkest pop export. Співачка заявила про себе 2013 року хітом Habits, а через рік дебютувала з альбомом Queen of the Clouds, який став платиновим. Також в її біографії – колаборації з Coldplay, Years & Years і тур з Кеті Перрі та Тейлор Свіфт.

Фольктроніка YUKO

Напевно відкриттям фестивалю для багатьох стане молода українська група YUKO – резидента лейбла Masterskaya Івана Дорна. YUKO – це Юлія Юрина та Стас Корольов, красиві виконавці з кольоровим волоссям, які міксують фольк і електронну музику, знімають гіпнотичні кліпи, а на недавньому фестивалі Atlas Weekend відіграли відмінний живий концерт. Фольклор для групи – не просто модна тема: солістка Юля їздить в етноекспедиції і збирає справжні народні пісні.

Bonobo

Bonobo – це Саймон Грін, дворазовий номінант на "Греммі" і один з найбільш успішних британських діджеїв і музичних продюсерів. Формально Bonobo грає даунтемпо і тріп-хоп, але його музика ширша і цікавіша, ніж електроніка – так, в записі альбомів Bonobo брала участь, наприклад, соул-зірка Еріка Баду. На UPark Festival Bonobo наживо зіграє свіжий альбом Migration в супроводі десятків професійних музикантів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.