До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих треків українських музикантів за версією Vogue.ua

2018 запам'ятається як рік яскравих відкриттів: у нас з'явилися Аліна Паш, alyona alyona і група KAZKA. В кінці року редакція Vogue.ua вибирає 10 українських треків, які запам'яталися і зачепили найбільше.

Alina Pash – Bitanga

"Бітанґа" на закарпатському діалекті означає "хуліган". Це про Alina Pash – 25-річну артистку з міста Буштино Закарпатської області, яка цього року підірвала український інтернет однойменним кліпом. У Аліни – бойовий характер і серйозний сценічний досвід: кілька років вона їздила з гастролями у ролі бек-вокалістки Ірини Білик. До кінця року у Аліни кілька кліпів, виступи на Одеському кінофестивалі і фестивалі Brave, і кілька гострих інтерв'ю, завдяки яким видно, що вона – дівчина з характером. Чекаємо перший сольний концерт.

Реклама
alyona alyona – Залишаю свій дім

В Україні ніхто не читає реп так, як це робить alyona alyona, – чесно, з самоіронією, без страху своєї суті. За кілька місяців цієї осені 27-річна вихователька дитячого садка з села Баришівка випустила 4 яскравих треки, чим змусила говорити про себе без перебільшення всю країну. 14 червня 2019 року дівчина дасть свій перший концерт.

KAZKA – ПЛАКАЛА

2018 року KAZKA стала групою номер один в Україні. Пісня "ПЛАКАЛА" потрапила в десятку найкращих треків Shazam, а кліп на момент написання статті набрав 98 мільйонів переглядів на YouTube. "ПЛАКАЛА" – мелодійний, самобутній трек: хочеться, щоб Україну у світі асоціювали і з ним, в тому числі. В кінці грудня група випустила його англомовну версію.

ONUKA – GOLOS

Рік минув під знаком ONUKA: група випустила альбом MOZAÏKA, виступила на фестивалях Sziget в Будапешті і Pohoda в Словаччині, з'їздила в європейський тур, запустила екологічну ініціативу Ecostrum, якою ініціювала збір коштів для станцій переробки сміття в Україні. У новому альбомі особливо хочеться виділити трек Golos – це не просто музика, а політичне і соціальне висловлювання в дусі Massive Attack; висловлювання артиста, у якого є голос.

JERRY HEIL – Постіль

Молода співачка Jerry Heil – відкриття лейбла VIDLIK, який заснували Євген Філатов і Ната Жижченко, лідер гурту ONUKA. Дівчина стала відомою завдяки блогу на YouTube, де робила власні кавер-версії українських хітів. Звучить неймовірно відкрито і природньо.

Ivan Dorn – Afrika

Виклики собі і своїй аудиторії продовжує ставити Іван Дорн, який минулого року випустив англомовний альбом ODT, а цього відкрив свій власний лейбл Masterskaya – справжнє місце сили для молодих артистів. Його Afrika не просто відмінний танцювальний трек, але ще і важливий соціальний проект, в якому Дорн підтримує танцювальну групу Masaka Kids Africana з Уганди.

гурт [O] – Роби любов

Одна з найвідоміших пісень групи [О], яка співпрацює з лейблом Івана Дорна Masterskaya – "Роби любов". Стильний, самобутній трек, який нескінченно хочеться слухати на репіті. Такий вигляд має поп-музика майбутнього: танцювальна, романтична, легка, але одночасно змістовна.

Jamala – Натовп

"Крила" – перша платівка Джамали після народження її сина в березні цього року. Це сильний альбом: у ньому є соул і урочистість пісні Happiness, мінімалізм і одночасно загострення – в "Натовпі", написаній на поезію Олени Теліги, збірник якої Джамала знайшла в готельному номері в Трускавці, динаміка і абсолютна танцювальність в The Great Pretender. "Натовп" виділяється – динамічний, навіть агресивний, але нескінченно філософський і змістовний.

Dakooka – Рай

daKooka – один з найяскравіших музикантів української інді-сцени. Цього року дівчина випустила якісний електронний альбом з відмінним вокалом – "Форма".

YUKO – DURA

Самобутня народна лірика, приправлена стильною електронікою і божевільною енергією музикантів – все це електро-фолк дует YUKO. В кінці року Стас Корольов і Юлія Юріна випустили альбом Dura?, в якому піднімають проблеми насильства в сім'ї та соціальних стереотипів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.