До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 легендарних кліпів про кохання з 1990-х

Напередодні Дня святого Валентина згадуємо найгарніші музичні lovestories, які в абсолютному, концентрованому вираженні вмістилися в короткі відеокліпи з 90-х.

Guns N' Roses

Ексл Роуз і красуня Стефані Сеймур у ролі коханих, що прямують до вівтаря, — чудовий сюжет, втілення архетипу "панночка і хуліган". Історія має трагічний фінал (пара, до речі, розлучилася і в житті), але переглядати епізоди, як Стефані прикурює сигарету, відкидає волосся на плече, застрибує в кабріолет у своїй весільній сукні й цілує ЕкслаРоуза, можна вічно. Як і милуватися Слешем, який грає роль друга нареченого — і губить обручки просто біля вівтаря.

Реклама

Bon Jovi

Справжня драма в шестихвилинному кліпі вмістила історію кохання, зради, зализування ран — і трагічного кінця. На окрему згадку заслуговують уроки позування верхи на стільці. Iconic.

NickCave & TheBadSeedsft. Kylie Minogue

Нік Кейв каже, що написав пісню за мотивами балади 'DownintheWillowGarden'. За сюжетом хлопець закохується у вродливу дівчину, спокушає її, а потім — вбиває зі словами "Краса має померти". Режисер РокіШенк закарбував сюжет, який візуально відсилає нас до "Офелії" Джона ЕвереттаМілле. Партію вбивці виконує сам Кейв, партію жертви — Кайлі Міноуг.

BoyzII Men

Майже забута пісня, що може слугувати ідеальним сценарієм Дня святого Валентина. Просто варто вслухатися у слова. Кліп набагато невинніший і романтичніший, до речі.

Take That

Бойз-бенд TakeThat у 1993 підірвав чарти. Сюжет пісні й кліпу — майже канонічний: юнак залишає кохану й подорожує світом у пошуках себе, але розуміє, що його щастя — поруч із коханою. Коли він розшукає дівчину й повернеться до неї, на нього чекає сюрприз. Додивіться до кінця.

Madonna

Режисер Майкл Гауссман знімав кліп на пісню "Take A Bow" в Іспанії. За сюжетом, героїня безнадійно закохана в тореадора (його грає реальний тореадор Еміліо Муньос). Мадонні легко було вжитися в образ: паралельно вона знімалася в ролі Еви Перон у фільмі "Евіта", і безліч візуальних кодів фільму й кліпу перегукуються між собою.

Aerosmith

Заведено вважати, що головний романтичний кліп Aerosmith епохи 1990-х — це I Don'tWanttoMiss a Thing, рок-балада до фільму "Армагеддон" (у ньому знялася дочка лідерки гурту, Лів Тайлер). Він справді втілює всі уявлення про велике кохання. Але якщо йдеться про гостру закоханість, то головні тут — три відео Aerosmith: Cryin’, Amazing, Crazy, що їх зняв режисер Майкл Коллнер. Головною героїнею трилогії стала Алісія Сільверстоун, і всі три кліпи — занурення в юність, сама візуальна втіха.

Whitney Houston

Мало хто знає, але пісню написала ще в 1974-му кантрі-співачка ДолліПартон. Вітні Г’юстон заспівала її саундтреком до фільму "Охоронець", де грала в парі з Кевіном Костнером. Обіцянка любити завжди ще ніколи не звучала так переконливо.

Sinéad O'Connor

Головна і єдина героїня кліпу — сама виконавиця. Режисер дуже точно передав стан закоханої і здатної до рефлексії жінки. Шинед з наголо обголеною головою гуляє парком Сен-Клу і виконує пісню, яка справедливо вважається однією з наймеланхолійніших балад.

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.