До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ювілейна колекція Ikea

Цього року бренду Ikea виповнюється 75 років. 1943 року шведський підприємець Інгвар Кампрад у віці сімнадцяти років на гроші, подаровані батьком, заснував компанію і перевернув розуміння про тогосучасні модні меблі, зробив їх максимально доступними. Сам акронім "IKEA" складений з власних ініціалів Кампрада (IK), назви сімейної ферми Elmtaryd (E) і назви найближчого села Agunnaryd (A). Ідея про меблі, упаковані в плоскі коробки, з'явилась пізніше, в 1950-і роки. За легендою Інгвар побачив, як його співробітник відкрутив ніжки столу, щоб той помістився в машину покупця.

Щоб відзначити ювілей в Ikea вирішили випустити колекцію знакових творів бренду в період з 1950 до 2000 року. Колекція Gratulera буде розділеною на три лінії: меблі, освітлення і декоративні предмети. Першим релізом став міні-диван під назвою Klippan і крісло в стилі шістдесятих років.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.