До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тропікана: нова колекція посуду Dior Maison

Нова колекція посуду Dior Maison присвячена Бразилії й нагадує, що в житті завжди є місце для свята.

Новая коллекция посуды Dior CopacabanaКерамічні тарілки з колекції Copacabana, Dior Maison, можна поєднувати між собою, а також використовувати як декор

На керамічних тарілках розкинулися морські зірки, графини для води перетворилися на акваріуми з різнокольоровими рибками, а підставки для посуду — на химерних морських тварин. Нова лінійка посуду Dior Maison названа на честь найвідомішого у світі пляжу, Копакабана, що простягнувся на чотири кілометри вздовж берегів Ріо, і оспівує Бразилію — країну, де вміють жити яскраво всупереч усьому. Символічно, що Дім Dior випустив колекцію в розпал пандемії COVID-19, немов нагадуючи про те, що свято насправді — завжди з нами.

Реклама

"Мсьє Діор був зачарований Бразилією, — розповідає про походження колекції Корделія де Кастеллан, креативна директорка Dior Maison. — Подорожі до Південної Америки справили на нього величезне враження й надихнули на створення нових принтів і суконь". У середині 1950-х Діор вигадав сукню Soirée à Rio ("Вечір у Ріо"), що стала знаменитою вже після смерті метра — коли креативний директор Дому Марк Боан додав вбрання до колекції весна-літо 1961. Того ж року цю невагому сукню із шифону, розшиту великими тропічними квітами, вдягла на церемонію "Оскар" Елізабет Тейлор — і досі Soirée à Rio асоціюють саме з нею.

Стеклянные изделия новой коллекции посуды Dior Maison CopacabanaВсі скляні вироби колекції Copacabana, Dior Maison, виготовлено на острові Мурано в Італії

Під час роботи над лінійкою Copacabana Корделія де Кастеллан занурилася в архіви Дому, щоб простежити використання тропічних мотивів — зокрема зображень коралів і морських зірок — у колекціях Dior. Знайдені референси вона видозмінила відповідно до власного бачення фантастичного підводного світу Бразилії. До лінійки ввійшли вази й графини, тарілки й блюда, серветки ручної роботи, скатертини та підставки під посуд. Колекція вийшла по-справжньому космополітичною, що в період, коли весь світ осмислює наслідки ізоляції та своє майбутнє, — особливо символічно. Скляні вази й келихи видули в італійських майстернях, керамічні тарілки виготовили у Франції, а основою для плетених підставок під посуд стала рафія з листя пальми, що росте в Південній Америці.

Замовити колекцію Dior Copacabana можна онлайн на сайті Dior.

Текст: Дарина Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.