До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Семейные традиции в проекте Reprisa: Ирина Данилевская

#FamilyTraditionReprisa

В честь 15-летия сети бутик-кафе Reprisa Vogue.ua представляет проект, посвященный главным традициям украинских династий. Герои первой части – семья Ирины Данилевской, основателя и главы оргкомитета Ukrainian Fashion Week. Накануне пасхальных праздников вместе с дочерью Даной и тремя внуками она рассказала о традициях и обычаях своей семьи. 

 
 

Великдень і Різдво – це два свята, на які ми обов'язково збираємося усією родиною, усі три покоління. Ми всі одягаємо вишиванки, майже у кожного в сім'ї є по кілька вишиванок, а тим, у кого немає, ми видаємо. Для нас, в першу чергу, це данина поваги Володіним батькам. Ми їм колись пообіцяли, що ми будемо збиратися, коли їх не стане. Тому що коли вони були живі, ми завжди збиралися за одним столом. На Пасху, зазвичай, робимо паску і фарбуємо яйця: у нас в цьому році вперше Кирило, старший онук, також поїде готуватися до Пасхи. Він самостійно виявив інтерес до цього, тож у четвер буде пекти паски. Вони всі зустрінуться в домі Володіного старшого брата: це таїнство відбуватиметься там. Ну, а всі інші і я приїдемо потім у суботу ввечері. У нашій родині зазвичай так: якщо Різдво у нас, то Великдень – у Володіного брата. Або навпаки.

 

На Різдво наша сімейна традиція – дарувати дітям подарунки. Це обов'язково! І це дуже добре для сім'ї. Бо, як ви знаєте, у нас дуже багато хто в сім'ї працює разом. І звичайно ж, у нас дуже багато якихось професійних моментів, тем для обговорення. Але в свята ми все ж таки намагаємося забути про те, що ми family company, а більше говорити про дітей, про виховання, про країну і про те, чим ми можемо допомогти. 


 
Великдень і Різдво – це два свята, на які ми обов'язково збираємося усією родиною, усі три покоління

 

 

Також дуже багато років ми відпочиваємо разом, 15 років ми їздимо спільно на лижах. У нас і в сім'ї мого брата, і в сім'ї Володіного брата і перше і друге покоління катаються на лижах. І зараз ми вже стараємося ставити на лижі і третє покоління. Тому взимку обов'язково залежно від ситуації – від Карпат до Альп – як ми можемо собі дозволити, ми їдемо в гори: зараз, поки йде війна, ми домовились, що ми не будемо їхати за кордон. Узагалі, коли ми всі збираємося, нас дуже багато виходить – десь близько двадцяти людей. Це три родини. Родина мого старшого брата, наша з Володєю і родина Володіного старшого брата. Ми навіть сміємося, що коли ми будували свої будинки, треба було розраховувати на більші столи. Хоча насправді, коли це дружно і весело, вже все одно: хто на краю сидить, а хто у когось на руках – це несуттєво. Головне, що ми разом. Головне відчувати, що сім'я –це не тільки якісь там штампи в паспорті і родинні, кровні зв'язки. Головне, що в сім'ї однакові цінності і однакові пріоритети. І нам якраз пощастило: жодна революція, жодна війна нас не роз'єднала. Вона нас, навпаки, об'єднала ще сильніше. Ми завжди по один бік! 

Головне, що ми разом. Головне, що в сім'ї однакові цінності і однакові пріоритети

 

 

 

Фото: Dima Honcharov

Стиль: Olga Yanul

Прически: Taras Richter

Макияж: Marusya Zadorozhnaya 

Ассистент стилиста: Sonya Tsygankova

Производство: Oksana Nesterenko

 

Бутик-кафе Reprisa 

Одежда: бутик weekend.in.ua, детский бутик Daniel

Реклама

Посуда предоставлена салоном Royal Buckingham

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.