П'ять запитань до шеф-кухаря Бенджаміна Орпвуда
У GURAMMA Modern Asia відбулась дегустаційна вечеря від шеф-кухаря ресторану "Maze by Gordon Ramsay" і володаря зірки Мішлен, Бенджаміна Орпвуда. У меню вечері зібрані сім вишуканих страв в супроводі обраних вин. Гостем вечора також став Алан Яо – один з найсильніших рестораторів світу і легендарний спікер, який прищепив Великобританії любов до азіатської кухні. Алан нагороджений орденом OBE (Орден Британської імперії), а два його ресторани отримали зірки Мішлен. Найвідоміші ресторани Алана: Wagamama, Hakkasan, Busaba Eathai, Yauatcha, Princi, Park Chinois, Babaji, Softchow.

Гарне питання. Я можу створити приголомшливі страви, але в цей момент я завжди думаю чи буде це моя мама, тато, дружина, друзі або гості. Ще раз повторюся, я можу створити щось приголомшливе, але цього немає сенсу ставити в меню. Розумієте, про що я говорю? Я ніколи не буду готувати те, що люблю я.

Мене завжди надихає Японія, все через повагу до інгредієнтів. Наприклад, цей стакан (прим.: бере склянку зі столу) – найкращий стакан, який ми можемо створити. Японський менталітет такий, що працюєш ти двірником чи співробітником в банку, ти повинен бути найкращим. Найкращим співробітником в банку, найкращим двірником. Відповідно повага до інгредієнтів – це найбільша відмінність в Японії.

Кожного дня.

Звичайно, адже це моя робота.

Я б так не сказав. Важко було знайти специфічні інгредієнти. Мені дуже сподобалися місцеві продукти, особливо помідори.

Публіка відмінна, я в захваті від українців, хороші відкриті люди, приємні в спілкуванні, завжди усміхаються!
