До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Принцип раю: готель JOAILI Maldives

Готель JOALI Maldives задає новий стандарт відпочинку на острові: арт-галерея, екоферми, пірс для йоги, персоналізоване меню і особиста бібліотека.

Найновіший готель Мальдів JOALI розміщений на острові Муравандху, атолі Раа

JOALI – найновіший готель на Мальдівах. Його відкрили на острові Муравандху, атолі Раа, кілька місяців тому, але інтернет вже повний захоплених відгуків на всіх мовах, де найпопулярніше слово – "вау". "Вау" поширюється як на глобальні речі на зразок водних вілл-палаців, так і на дрібниці – наприклад, на меню мила різних сортів, рідкісну австралійську фету, яку за межами батьківщини можна знайти тільки в одному магазині Нью-Йорка, і спеціальні камери на віллах, за допомогою яких можна спостерігати за своїми дітьми в дитячому клубі.

Реклама
Спа-комплекс курорту JOALI Spa by ESPA

Після прильоту (гостей на острів доставляє гідролітак) особистий дворецький проводить екскурсію островом – що дививожно – абсолютно екологічним: пластик тут заборонений, у штаті готелю працює морський біолог, а єдині дозволені види транспорту – велосипед і електрокар. Тут є мистецький центр Art Studio & Gallery з постійною експозицією і тимчасовими виставками, ботанічний сад з найкращими зразками місцевої флори, екоферми, бібліотека – і, звичайно ж, ресторани. Гостей поселяють у приватні вілли і резиденції (всього їх 73). Частина вілл розміщена на пляжі (у них є вихід до власного тропічного саду), частина – на воді (їх особливість – ванна під відкритим небом). Є можливість провести кілька днів на суші, а потім пожити на воді – і визначитися, де подобається більше. Кожну віллу створювали за індивідуальним проектом. "Це синтез архітектури, мистецтва і ремесла – ідеальна форма зустрічі природи і дизайну, як з естетичного, так і з практичного погляду", – кажуть дизайнери бюро Gürallar, які займалися проектуванням готелю. У них було завдання – зробити так, щоб готель став природною частиною острівного середовища та втілював дух Мальдівської культури. Для цього використовували натуральне дерево і турецький мармур; багато що робили вручну. Задум вдався, а колірна палітра тільки підкреслила єдність природи і архітектурного рішення. Вілли повністю комп'ютеризовані: за допомогою iPad можна включити світло, кондиціонер, телевізор, закрити двері і штори. У резиденціях Private Ocean Residence і Private Duplex Beach Residence, крім цього, також є панорамні басейни і особистий човен або багги.

У вілл на пляжі є вихід до власного тропічного саду

Кольорова палітра всіх будівель у готелі підібрана так, щоб підкреслити єдність

Як і вілли, ресторани в JOALI є частиною острівного пейзажу і пропонують цікавий гастрономічний досвід. Серед пропозицій – вечеря від бренд-шефа готелю Ешлі Годдара в будиночку у вигляді ската, розташованому на дереві (арт-об'єкт південноафриканського художника Поркі Гефера). У містера Годдара є 30-річний досвід роботи в найкращих готелях світу – від Австралії до Дубая, він намагається робити кухню максимально персоналізованою для кожного гостя ("Ешлі збирав з нами зелень в саду, щоб приготувати салат для нашого обіду", – захоплюється гостя з Нью-Йорка). Не менш багатий досвід і у бренд-сомельє готелю Фабріса Бласкеза: він 25 років працював у ресторанах з мішленівськими зірками і, хоч і народився в регіоні Бордо, завдяки частим поїздкам до Японії став фахівцем з саке і зібрав чудову колекцію цього напою в місцевому ресторані Saoke. Saoke – один з чотирьох ресторанів готелю, тут японська кухня доповнена перуанською. Ресторан Bellinis пропонує автентичну італійську кухню під відкритим небом, а ресторан Vandhoo, що спеціалізується на кухні Азії і Леванту, щодня оновлює своє меню відповідно до вилову. У відокремленому Whiskey and Cigar Lounge гостям пропонують на вибір понад сто преміальних сортів віскі, а сигару порекомендує сигарний сомельє. За коктейлями варто йти в Mura Bar на пляжі, там же можна спробувати і азіатську вуличну їжу. Найменшим гостям тут пропонують авторське морозиво і шоколад ручної роботи.

В інтер'єрі номерів використовували дерево тика і норвезький мармур
У гостей JOALI є можливість провести кілька днів на суші, а потім пожити на воді – і визначитися, де подобається більше
В інтер'єрі номерів використовували дерево тика і норвезький мармур

Ресторани готелю дуже різні, але всі вони відповідають ключовій ідеї курорту – joie de vivre ("насолода життям"). Квінтесенцією цієї філософії став спа-комплекс курорту JOALI Spa by ESPA. JOALI налаштований продемонструвати гостям "все найкраще, що є на Мальдівах" – а це означає, що тут організовують всі традиційні острівні розваги: рибаловлю, снорклінг, вейк, дайвінг, круїзи на яхті і плавання зі скатами. Ідеальне поєднання глобалізації, високих технологій – і автентичності. За цим і варто їхати на Мальдіви.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.