До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Під білим оксамитом: 11 фактів про сири брі та камамбер

Тільки у Франції могли з'явитися настільки естетично і гастрономічно вивірені сири, як брі та камамбер. Молоко, зведене в свою чи не найбільш пікантну форму: тягуче, солодко-солоне, що віддає нотками горіхів і грибів ... Аристократично приховане під білою оксамитовою вуаллю.

@ewelina_i_witek

Брі старший від камамбера на тисячу років: перші згадки про нього датують VII ст., а ось про камамбер вперше заговорили тільки в XVIII столітті. Батьківщиною першого є регіон Іль-де-Франс, а другого – Нормандія.

Реклама
@youngguykitchen
Брі набагато жирніший свого побратима: 60% молочного жиру проти 45% у камамбері
@6ixfoodventures

Камамбер м'якший і має легкий карамельний відтінок. Брі ж аристократично блідий. Через текучу консистенцію, камамбер краще нарізати охолодженим. Брі хороший, коли він має кімнатну температуру.

@terapiikoket
Через високий вміст жиру, камамбером і брі не варто захоплюватися тим, у кого гіпертонія, ожиріння і підвищений рівень холестерину.
@giustosapore

Брі за формою нагадує коло діаметром від 30 до 60 см і товщиною 3-5 см. Діаметр головки камамбера не перевищує 10 см. Щоб виготовити головку брі діаметром 35 см необхідно близько 20 літрів молока.

@fromage.kimeunju

Одна з найвідоміших картин Сальвадора Далі – "Постійність пам'яті" – написана 1931 року. На образ розплавлених "м'яких годинників" художника надихнув сир камамбер, що залишився на столі під променями жаркого сонця.

"Постійність пам'яті", Сальвадор Далі

Спочатку скоринка камамберу мала сіро-блакитний відтінок, а білою вона стала лише на початку XX століття, коли сировари почали застосовувати спеціально виведену цвіль Penicillium camemberti.

@domainemalpaskookt

Камамбер витримують мінімум три тижні (або 35 днів – для сиру вищої якості). Брі дозріває в підвалах 1-2 місяці. У міру дозрівання м'якоть набуває гостроти. Чим тонша головка сиру, тим він духмяніший та пікантніший.

@overflowparking
Якщо затримати брі в підвалі на термін від кількох місяців до року, то він набуде насиченого смаку і аромату, а скоринка потемніє. Такий сир називають чорним брі – Brie Noir.
@stelladiparis

Камамбер добре звучить з горіхами, фруктами і зеленню. У Франції його люблять їсти з ще теплим хрустким багетом. Також смак добре підкреслюють молоді червоні вина, кальвадос або сидр.

@aurginarurgin
Апетитний лайфхак: класти скибочку брі в гарячу ранкову каву.
@yuenmeiterry

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.