До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Юбер де Живанши облаштував свій маєток поблизу Парижа

Велика бруківка, старі дерев'яні підлоги і яскраво-зелені газони – простий і елегантний маєток Le Jonchet неподалік Парижа був для Юбера де Живанши другою домівкою.

У найстарішій частині маєтку (споруда 1530-х років): їдальня, дві спальні і гардеробні

"Так сталося, що нові будинки поступово витіснили маленьку будівлю, яку звів для нас П'єр Барбе недалеко Версаля, тому в середині 1970-х ми були змушені почати пошуки нового житла", – розповідає партнер Юбера де Живанши, Філіп Венет. Вони прожили разом 65 років: познайомилися ще в студії Ельзи Скіапареллі, де обидва працювали на початку 50-х, а пізніше разом почали розвивати бренд Givenchy і не розлучалися до самої смерті Юбера цього року. "Наш інструктор з гімнастики розповів, що у його знайомого є заміський будинок Le Jonchet, всього дві години їзди від Парижа. Будинок нам сподобався з першого погляду".

Реклама
Юбер де Живанши у маєтку Le Jonchet, 1977

Спочатку на території маєтку були всього дві невеликі будівлі, але після того, як вони потрапили у руки Юбера і Філіпа, все повністю переробили. Вони побудували все з нуля, "перекроїли" під себе навіть рів. У Живанши були готові ескізи всіх дрібниць в будинку, включно з постільною білизною, фарфором і навіть сервірувальними столиками.

Спочатку партнери облаштували невелику білосніжну спальню з двома ліжками і жили так протягом року, поки тривав ремонт. Коли ремонт був закінчений, навколо розцвіли поля нарцисів, були посаджені крокуси – дизайнер був, буквально, одержимим садами і квітами. Була стайня, а ось город не витримав перевірки часом. Розташований посеред лісу, він був таким величезним, що для його догляду було потрібно два, а то і три садівника. В результаті через 20 років на його місці посадили газон, який тепер косять всього раз в тиждень.

В ательє Філіпа Венета – плетені меблі, крісла з бавовняною оббивкою і восьмикутний стіл авторства Дієго Джакометті (проданий 2017 року на аукціоні Christie's і замінений копією, зробленою місцевим майстром)
У Живанши були готові ескізи всіх дрібниць у будинку, включно з постільною білизною, фарфором, і навіть сервірувальними столиками
В столовій – антикварні китайські шпалери і овальні гравюри на мисливську тематику, виготовлені на замовлення компанією Barovier & Toso

Юбер де Живанши любив антикварні речі і міг цілими днями шукати потрібні предмети інтер'єру. Так, для їдальні були обрані антикварні китайські шпалери – їх довелося штучно подовжити через висоту стель, і домалювати внизу річку. Стіни прикрасили овальними гравюрами на мисливську тематику, зробленими за спеціальним замовленням в Barovier & Toso. Обідній стіл з підставою, що нагадує китайські місячні ворота, придумав дизайнер Чарльз Севіньї. Інша пристрасть Юбера – сири. В оточенні дизайнера навіть жартували, що якби Живанши і Венет вирушили в 12-денну подорож на яхті, вони взяли б з собою 12 камамберів і щодня подавали б їх до столу відповідно до ступеня зрілості.

Понад 40 тисяч кущів ростуть в саду Живанши і Венета

Особливість маєтку в тому, що, зовні камерний і простий, він став справжнім сімейним будинком. "Для мене Le Jonchet завжди повний спогадів, особливо різдвяних: аромат свічок, запах їжі, скрип сходів, – розповідає Олівер де Живанши, племінник дизайнера. – Це завжди було особливе місце".

Фото: Zamora Pablo, Thomas Dylan

Текст: Мітчелл Оуенс

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.