До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

До цього Різдва готуємо класичний англійський кекс

Напередодні свят готуємо класичний англійський різдвяний кекс. Дуже простий рецепт і кілька годин дружби з духовкою — звільніть хоча б половину дня, щоб присвятити час головному десерту цієї зими.

Photo: Getty Images

Різдвяний кекс традиційний десерт, який готують на честь головного свята в році у всьому світі. Основою будь-якого такого пирога є велика кількість сухофруктів, цукатів і горіхів. Проте кожен пиріг відрізняється якоюсь культурною "родзинкою", яка і визначає приналежність кексу певній країні.

Реклама

Так, класичний англійський кекс готується задовго до самого свята в ідеалі, за кілька тижнів до Різдва. Пиріг має настоятися, як гарне вино, просочитися бренді і увібрати в себе смаки і аромати всіх спецій та ягід. Втім, можна спробувати приготувати пиріг і в цьому році, щоб повністю відчути атмосферу чарівництва і свята вже зараз.

Англійський різдвяний кекс
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

525 г сушеної смородини;

225 г золотистих родзинок;

225 г родзинок;

110 г змішаних цукатів (дрібно нарізати);

1 склянка зацукрованої вишні (розрізати навпіл);

300 г борошна;

Дрібка солі;

0,5 ч. л. змішаних спецій;

0,5 ч. л. меленої кориці;

0,5 ч. л. меленого мускатного горіха;

300 г вершкового масла (злегка розм'якшеного);

300 г м'якого коричневого цукру;

Половинка лимона (без цедри);

6 великих яєць (злегка збитих);

3 ст. л. бренді (і ще кілька ложок для просочення).

Приготування:

  • Зберіть інгредієнти і розігрійте духовку до 150 градусів.
  • Форму для випікання застеліть пергаментним папером всередині і оберніть зовні так поверхня пирога не згорить.
  • У великій мисці змішайте ягоди і цукати з борошном, сіллю і спеціями.
  • В іншій великій мисці змішайте вершкове масло з цукром, щоб воно стало легким і повітряним. Додайте цедру лимона. Поступово додайте до суміші яйця, добре перемішуючи, щоб тісто не згорнулося. Якщо суміш згорнулася, додайте столову ложку борошна. І не переживайте, пиріг все одно буде смачним.
  • Обережно вмішайте в суміш половину борошна і ягід. Поступово додавайте все борошно і ягоди, добре перемішуючи. Додайте бренді.
  • Викладіть готове тісто в підготовлену форму для випікання. Щільно розподіліть суміш у формі. Слідкуйте, щоб не було бульбашок повітря. Вирівняйте поверхню пирога тильною стороною ложки, зробивши невелике заглиблення в центрі під час випікання верхівка підніметься.
  • Витріть зайві крапельки тіста паперовим рушником.
  • Поміщаючи пиріг у духовку, постеліть на деко подвійний шар пергаментного паперу. Будьте обережні, якщо у вас газова духовка. Випікати кекс слід 4,5 години. Якщо кекс підрум'яниться занадто швидко, накрийте форму подвійним шаром пергаментного паперу через 2,5 години.
  • Перевірте кекс через 4,5 години. Він має піднятися і стати темно-коричневим по всій поверхні. Центр кексу проткніть шпажкою або ножем він має бути чистим, коли ви його витягнете. Якщо тісто прилипає до шпажки чи ножа, залиште кекс у духовці ще на кілька хвилин.
  • Повністю охолодіть кекс. Потім зробіть кілька проколів поверхні пирога зубочисткою і повільно полийте його 2-3 столовими ложками бренді. Зберігайте кекс загорнутим у пергаментний папір до подачі на стіл.

Насолоджуйтесь!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.