До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Музейна рідкість: готель Four Seasons Ritz у Лісабоні

Велика колекція предметів мистецтва ХХ століття в Four Seasons Ritz Lisbon складе конкуренцію знаменитим зборам Музею Берардо і Музею Гюльбенкяна.

Four Seasons Ritz у Лісабоні об'єднав все найкраще відразу: з одного боку, звичні атрибути п'ятизіркового готелю, з іншого – роботи провідних майстрів португальського мистецтва XX століття. Зрештою, цей готель водночас і Ritz (як він називався під час відкриття 60 років тому), і Four Seasons (під управління цього бренду він перейшов згодом). Легендарну мережу визначають стандарти якості і сервісу, але у всьому іншому готель залишається втіленням істинно португальського духу.

Реклама

<b>Four Seasons Ritz Lisbon</b>

У холі гостей зустрічає гобеленовий триптих футуриста Альмаді Негрейроса, а в лаунжі – живопис Карлоса Ботельо (саме ці митці задавали тон у португальському мистецтві середини минулого століття). У колекції Four Seasons Ritz Lisbon є фрески, скульптури, знаменита лісабонська керамічна плитка азулежу – таке еклектичне поєднання в інтер'єрах у стилі Людовика XVI має дуже португальський вигляд. Арт-об'єкти прикрашають навіть 18-метровий басейн готелю.

Кімнати готелю прикрашені роботами майстрів португальського мистецтва ХХ століття

На даху, де розміщені спортзал і бігова доріжка, експонатів немає – їх замінює панорамний вид на пагорби і яскраві черепичні дахи Лісабона. У ресторану Veranda свої пейзажі: з його тераси за вечерею можна милуватися рожевим заходом – тутешнє сонячне світло Condé Nast Traveller назвав однією з унікальних особливостей Лісабона. До їх переліку входить і місцева кухня – на доказ цього шеф-кухар готелю Паскаль Мейнард проводить для гостей майстер-класи з приготування катаплани, знаменитої португальської страви з морепродуктів.

<b>Four Seasons Ritz Lisbon 2</b>

Для дорослих у готелі працює цілодобовий бізнес-центр, для малюків передбачені безкоштовні памперси і соски. У спа-центрі до послуг пожильців – басейн, сауна і хаммам, у барі – чарівно довга карта вин. Консьєрж-сервіс Four Seasons Ritz Lisbon запропонує і допоможе організувати додаткові варіанти проведення часу: чи то індивідуальні заняття йогою і пілатесом у супроводі тренера, недільний бранч для дітей, серфінг на пляжі Гіншу, чи шопінг-тур автентичними магазинами Лісабона. А для повного занурення в атмосферу міста готель організовує поїздки на вінтажному байці – в товаристві з місцевим фотографом.

Кімнати готелю прикрашені роботами майстрів португальського мистецтва ХХ століття

Текст: Ірина Десятникова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.