До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Міраж зі скла: пляжний будинок дизайнера Майкла Корса

Дизайнер Майкл Корс побудував відкритий для усіх вітрів розкішний будинок на узбережжі Флориди.

Пляжний будинок Майкла Корса у Флориді – це поєднання тикового дерева, бетону і скла, що відмінно гармоніює з природою

Майкл Корс весь час у русі. "У листопаді ми летимо в Італію у справах, звідти у відпустку в Південну Африку, потім на день до Лондона, щоб подивитися на Ванессу Редгрейв у "Спадщині", і назад до Нью-Йорка. З нетерпінням чекаю", – розповідає 59-річний дизайнер.

Реклама

"Ми" – це Корс і його чоловік Ланс Лепер, з яким він і літає по світу та керує мільярдною імперією з 1008 магазинів. "Я не перебільшую, коли кажу, що моє життя – вічний jet set, – пояснює Майкл. – Ми фанати подорожей і готові летіти куди завгодно, особливо якщо там архітектура поєднується з чудовою природою". Одного разу пара подумала, чому б не об'єднати все, що є на їх улюблених курортах (Amangiri, штат Юта, Post Ranch Inn в Біг-Сурі, Каліфорнія, і Southern Ocean Lodge на австралійському острові Кенгуру), в одному місці і одному часовому поясі з Нью-Йорком, де розміщений їх пентгаус. Так з'явився цей сучасний пляжний будинок з тикового дерева, бетону і скла на узбережжі Флориди.

Сходинки ведуть на ґанок, де будинок ділиться на два крила – основну частину і кімнати для гостей

"Не хочу здатися якимось хіпі, але все-таки життя в гармонії з природою для мене важливе, – розповідає Корс. – Я люблю спілкуватися з людьми, але, погодьтеся, іноді проблеми атакують з усіх боків. Саме тому місця на зразок будинка у Флориді або пляжного будиночка на Лонг-Айленді такі важливі для нас. Я, звичайно, не ходжу в походи і не харчуюся батончиками з пластівців, але тут я можу розслабитися і побути наодинці з природою".

Майкл Корс і його чоловік Ланс Лепер

Будівництво тривало майже п'ять років. Над проектом працювало архітектурне бюро Stelle Lomont Rouhani, яке спеціалізується на пляжній архітектурі: будинок Кельвіна Кляйна в Саутгемптоні – їх авторства. Це перший будинок, який Корс і Лепер звели з нуля. "Ми вклали в нього всю душу", – розповідає дизайнер. Майбутнє подружжя познайомилося 1990 року, коли Лепер проходив практику в компанії, – але стосунки між ними зав'язалися значно пізніше. Сьогодні Лепер – творчий директор жіночої лінії Michael Kors, і він ідеально доповнює своєю скрупульозністю талант Корса бачити все масштабно. "Батько Ланса був архітектором, від нього він успадкував скрупульозність і методичність у всьому, – пояснює Корс. – Я ж з тих, хто хоче швидше досягти результату".

Господарська спальня. Шезлонг дизайну Ганса Вегнера; плетений пуф виготовлений на замовлення в нью-йоркській майстерні Veteran's Chair & Repair

У час проектування свого пляжного будинка, що нагадує стильний флоридський мотель середини минулого століття, дизайнери надихалися курортами, які зливаються з ландшафтом. "Наприклад, найкращі варіанти тропічного душа – на карибському курорті Parrot Cay, – згадує Корс. – Вони збудовані під відкритим небом і з усіх боків оточені зеленню. За таким же принципом влаштований і наш душ у Флориді. Навіть у холодну дощову погоду я миюся на вулиці: хочу бачити небо".

Кухня. На полицях – картини Ульріки Арнольд, кераміка з The New Craftsmen, корали з Гемптона і Філіппін і гарбузи-пляшки з Пекіна
Басейн оточують кущі замії

Головна розкіш будинка – приголомшливі види на море і сад, в якому ростуть каріота і сабаль, маслини та інжир, морський виноград, жасмин і альпінія. Але інтер'єр у нейтральних тонах не менш прекрасний: елегантні меблі Ганса Вегнера середини минулого століття сусідять зі столами і лавками нью-йоркського дизайнера Андріанни Шамаріс, зробленими з скам'янілого дерева, а вироблені на замовлення пісочно-жовті дивани створюють вдалий фон для колекції коралів Корса, яку він зібрав під час відпочинку в Гемптоні і на Філіппінах. На полицях розміщені й інші скарби: керамічна ваза з лондонської галереї The New Craftsmen, гарбузи-пляшки з Пекіна, глиняні глечики з Біг-Сура і шкатулки з камінчиками з майстерні кераміки Keramiek van Campen в Амстердамі. "Основна родзинка інтер'єру – поєднання текстур, – упевнений Корс. – Хоча людині, яка не має стосунку до дизайну, така кімната може здатися просто кремовою. І мені це навіть подобається, тому що в ній немає нічого навмисного".

Головна розкіш будинка – приголомшливі види на море і сад, в якому ростуть каріота, сабаль і інжир

Вихідні у Флориді – час релаксу. Після приїзду в п'ятницю ввечері на своєму кабріолеті до будинка, подружжя насамперед замикає телефони в сейфі. "Тільки так я можу поринути з головою в читання", – знизує плечима Корс. Великий любитель біографій, зараз він читає дві книги – про історію відносин Банні Меллон з Яном Веннером і Лулу де ла Фалез з Івом Сен-Лораном. По суботах подружжя неспішно снідає у себе на терасі під м'який акомпанемент Аструд Жілберту на радіо Pandora, потім вирушає на прогулянку на велосипедах Electra Townie – і плаває в морі. Корс не приховує, що нічого не розуміє в кулінарії: "У нас чудовий кухар. Максимум, на що я здатний, – це запекти щось на грилі". А ще він може приготувати морозиво. "Моє фірмове – з ожини з шоколадною крихтою. Хвала небесам за апарат Cuisinart: тиснеш на кнопку – і все готово".

Фото: Derek Henderson

Текст: Еллі Пітчерс

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.