До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Королівські різдвяні традиції, які ніколи не змінюються

Створені вручну різдвяні листівки, святкова гра в футбол, шведський стіл з індичкою – Vogue.ua розповідає, яке Різдво у британської королівської сім'ї з року в рік.

Різдвяні листівки

Щороку королева Єлизавета II і герцог Единбурзький відправляють близько 900 вітальних листівок, підписаних особисто. Зазвичай, королева починає їх підписувати на борту Royal Yacht Britannia влітку і закінчує вже в замку Балморал, де королівська сім'я зустрічає осінь, потім вони вирушають на підпис до Філіпа.

Реклама
Різдвяна листівка, 1956 рік
Приватний шопінг

Щоб королева Єлизавета II змогла купити подарунки для своїх близьких в призначений час, універмаг Harrods закривається. Різдвяний шопінг у її Величності, таким чином, виходить без черг і передсвяткової штовханини.

Порядок прибуття в Сандрінгем

Члени британської королівської сім'ї, запрошені в Сандрінгем (саме в цій резиденції королева проводить зимові свята вже багато років) для святкування Різдва королевою і герцогом Единбурзьким, отримують точні вказівки щодо дня та часу свого прибуття. Це пов'язано з тим, що Її Величність не хоче, щоб всі приїжджали в один і той же час. Дата відображає статус в сім'ї: молодші члени прибувають першими, а найстарші – останніми.

Королева Єлизавета ІІ після свого різдвяного звернення, 1957 рік
Різдвяний футбол

Згідно з королівськими різдвяними традиціями, герцог Кембриджський і герцог Сассекський грають в футбол з співробітниками Сандрінгему. В основному вони грають в протилежних командах, але час від часу герцоги можуть забивати голи і в одній команді.

Подарунки

У британській королівській сім'ї подарунки приносять в переддень Різдва (це німецька традиція, введена принцом Альбертом). Згортки кладуть на столи, щоб кожен член відкрив свій в Різдво після чаю, після того, як герцог Единбурзький подасть спеціальний знак кивком голови.

Королева Єлизавета ІІ отримує подарунки від дітей після церковної служби в Сандрінгемі, 2012 рік
Різдвяна вечеря

Як тільки всі члени сім'ї прибувають в Сандрінгем в переддень Різдва, головна різдвяна ялинка в будинку отримує свої останні прикраси, остаточним декором, як правило, займаються наймолодші Віндзори. Після обміну подарунками і декору дерева, всі переодягаються для офіційної вечері напередодні Різдва. Її Величність очікує, що гості дотримаються дрес-коду з позначкою black tie.

Різдвяна служба в Сандрінгемі

Це було б не Різдво, якби королівська сім'я пропустила щорічну службу в церкві Святої Марії Магдалини в Сандрінгемі. Щороку королева вирушає до церкви і отримує Причастя в приватному порядку вранці перед службою.

Британська королівська сім'я перед різдвяною службою, 2017 рік
Різдвяний обід

У традиційне меню різдвяного обіду в Сандрінгемі входять: салат з креветок, смажена індичка і гарніри, а також святковий пудинг з маслом і бренді.

ЇЇ Величність Королева Єлизавета Друга, 2017 рік
Різдво

Різдвяне послання королеви, яке транслюється в 52 країнах Співдружності, є традицією, що спочатку називалась "Різдвяне послання короля". Король Джордж V був першим монархом, чиє звернення транслювали по радіо 1932 року. Тепер послання королеви передають по телебаченню на каналах BBC, ITV, Sky 1 і Sky News (і на BBC Radio 4) щороку. Різдвяну промову, зазвичай, записують за кілька тижнів до Різдва, і навіть королівська родина сама сідає за стіл тільки після того, як вся країна побачить свою королеву.

За матеріалами tatler.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.