До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Королівські резиденції, які можна орендувати

Після королівських перегонів Royal Ascot продовжити відпочинок аристократа можна, знявши одну з резиденцій, яка належить королівським родинам. Влаштувати вечірку в Букінгемському палаці навряд чи вдасться, але є й інші королівські апартаменти, орендувати які труднощів не викличе.

Палац Розерсберг, Швеція

Цей палац був побудований в 1634-38 роках на озері Меларен неподалік від Стокгольма. З 1757 року, коли помер останній власник, барон Ерланд Броман, палац став власністю герцога Карла Зодерманландського, майбутнього короля Карла XIII. Старовинні меблі, антикварні підлоги і еркери – зараз Розерсберг прекрасний зразок шведського дизайну початку XIX століття.

Реклама
Палац Розерсберг
Дім Les Jolies Eaux на острові Мюстік

Шість спалень, повних домашнього персоналу (шеф-кухар, дворецький, економка, садівник і покоївка), а також два басейни для плавання і два бага Kawasaki mule – власність покійної принцеси Маргарет, легендарний у 1970-х роках будинок на острові Мюстік, можна орендувати для дуже особистих заходів.

Дім Les Jolies Eaux на острові Мюстік
Llwynywermod Estate, Уельс

Уельська резиденція принца Чарльза отримала горду назву Llwynwermod Estate, а функціонування самої будівлі не шкодить навколишньому середовищу. Автономні екологічні джерела енергії та використання котла на деревній стружці – екофілософія Llwynwermod Estate відмінно поєднується з декором, створеним руками місцевих ремісників.

Llwynywermod Estate, Уельс
Castle of Mey, Шотландія

Замок Мей в Кейтнессі – колись улюблений шотландський будинок королеви-матері. Тепер же частину його можна зняти, гостей пропонують поселити в капітанському будинку, котеджі з трьома спальнями, який виходить на Оркнейські острови. Це улюблене місце британської королівської сім'ї, тут часто влаштовують пікніки. Час від часу можна орендувати і весь замок за 50 000 фунтів стерлінгів на один вікенд. У комплекті: послуги дворецького, прекрасні страви і вина, а також розважальні заходи на повітрі, наприклад, ловля лосося.

Castle of Mey, Шотландія
Сандрингемський палац в Норфолку

Приватна садиба Віндзорів в Норфолку, розташована на 20 тисячах акрів мисливських угідь, була придбана 1862 року у прийомного сина лорда Пальмерстона королевою Вікторією на прохання престолонаслідника, принца Уельського, в зв'язку з його майбутнім шлюбом з Олександрою Данською. Зараз же замок відомий тим, що саме сюди вирушає британська королівська сім'я на різдвяні свята. До речі, один з особняків маєтку, Park House, де народилася принцеса Уельська Діана, приймає благодійну організацію, яка піклується про інвалідів. А ось Garden House можна орендувати протягом всього року.

Сандрингемський палац в Норфолку
Осборн-гаус в Іст-Каус

"Неможливо уявити собі більш красиве місце", – сказала королева Вікторія про свій палацовий будинок для відпочинку Осборн-гаус на острові Уайт. Прекрасна пляжна резиденція як і раніше має ту ж пишну прикрашену обстановку, створену для її головного власника – королеви Вікторії. Коли 1901 року вона померла в Осборн-гаусі, її особисті апартаменти перетворили в сімейний музей. Колишній павільйон для гри в крикет 2004 року був перебудований в будинок відпочинку, апартаменти в якому може зарезервувати будь-який охочий. Постояльці отримують право доступу до приватного пляжу маєтку.

Осборн-гаус в Іст-Каус

За матеріалами: www.tatler.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.