До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як вибрати ідеальний смартфон для подорожей

Аліса Ілієва, одна з найвідоміших в Україні travel-блогерів, розповіла про свої правила вибору ідеального смартфона для подорожей.

На що ми орієнтуємося в сучасному світі під час вибору смартфона? Крім його характеристик, камери, ваги і розміру – найважливішим моментом став візуальний. І колір в ньому грає не останню роль. Ми часто вибираємо смартфон за кольором, навіть якщо і носимо його потім в чохлі.

Реклама

Правда, я найчастіше чохли не використовую, волію виріб в його початковому вигляді, тому під час вибору звертаю особливу увагу на забарвлення і на те, який вигляд модель має у руці. Я дуже люблю колір бургунди і коли з'явився новий Galaxy S9 + у мене просто не залишалося вибору.

Справа, звичайно, не тільки в кольорі, але розповім про все по порядку. З новим смартфоном я вже подорожувала в багато країн. Все почалося влітку з Ісландії, де льодовики змінюються водоспадами, а гори лавовими полями. Я зняла нескінченну кількість відео-історій та фотографій і об'єм пам'яті був для мене критично важливим показником. Окремим плюсом стало те, як Samsung знімає відео, особливо в режимі super slow-motion!

Вологість, вітер і туман – відмінні умови для тесту телефону. Ми звикли, що смартфони швидко розряджаються в холоді, але з Galaxy цього не відбувається. В Ісландії постійна вологість і вас оточують водоспади. Завжди хочеться підійти до них, як можна ближче. І тут важлива функція захисту від вологи. Коли я промокла наскрізь, але зате зробила красиві фотографії – була просто щаслива.

Після повернення з Ісландії я не встигла надовго затриматися в Києві, за планом була ще Португалія з її яскравими замками і Іспанія з красивими пляжами. У своєму Instagram-акаунті я не використовую формату селфі, але часто роблю такі фото на пам'ять для себе. Особливо десь з друзями. Завжди приємно переглянути фото, які є тільки в твоєму особистому архіві. Я – перфекціоніст у всьому, і навіть фотографії для особистого користування у мене повинні бути найкращої якості, тому робота фронтальної камери має не менше значення, ніж основної. І мій смартфон справляється з цим завданням на відмінно.

І все-таки мій улюблений режим – портрет, так як саме він передає глибину знімка, а делікатний ефект боке фокусує увагу на головному.

І ще про улюблене – про смачну їжу. Для мене дійсно важливо поїсти смачно, особливо в подорожі. Коли я не отримую емоційного задоволення від їжі, у мене немає настрою щось вивчати. Як не дивно, для мене Іспанія здалася зовсім не смачною країною, тільки в рідкісних ресторанах я знаходила щось дійсно варте уваги. А всі місця, куди варто зайти, я тепер шукаю на шляху, щоб не витрачати на це багато часу. Моя улюблена і дуже зручна функція в смартфоні Galaxy S9 + – Bixby, яка за допомогою наведення камери на вулиці міста показує всі точки на карті. Кав'ярні, ресторани і магазини.

Я більше не планую свої подорожі зважаючи на розташування ресторану, а шукаю їх по дорозі. Це дає мені можливість витрачати більше часу на прогулянки по місту і красиві фотографії. Подорожі без телефону з гарною камерою, яка здатна знімати в різних умовах і режимах, стали просто неможливими. Кожен хотів би для себе закарбувати красу місць, де буває. А я з новим Galaxy кольору бургунди, який ніколи не виходить з моди, навіть одяг підбираю в колір до нього.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.