До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як прикрасити ялинку цього року: приклад Vogue UA

Раніше вічнозелену ялинку вважали символом продовження життя. Її прикрашали перед Різдвом на знак поваги і надії на щасливе майбутнє – щасливий наступний рік. Зараз ялинка теж є одним з головних символів Різдва і Нового року, а процес її декорування з поклоніння перейшов у мистецтво. В редакції Vogue UA теж поставили ялинку, яка не лише має автентичний вигляд, але і надає робочій атмосфері затишку. Ми не обійшлися без допомоги команди професіоналів з Comilfo Decor, а vogue.ua дізнався все про те, якою має бути ідеальна ялинка у власниці студії Тетяни Кантемірової.

Логічно, що прикрашання ялинки починається з вибору потрібного дерева. Для початку варто визначити, яку ялинку ви хочете бачити в своїй домівці – живу чи штучну. Далі – легше: зі знаннями про розмір приміщення та де ви її розмістите, адекватно оцініть свої побажання і виберіть відповідний розмір дерева. Тепер подумайте над тим, як ви збираєтеся її прикрасити (і чи збираєтеся). Як лаконічно зазначає Тетяна Кантемірова: "Деякі ялинки і без іграшок класні, а деякі тільки з іграшками гарні".

Реклама
Тетяна Кантемірова

Процес декорування ялинки – справа майже інтимна. Самостійне прикрашання ялинки вдома і процес прикрашання ялинки декораторами – порівнювати не можна. Безумовно, існують певні правила, як розвісити ялинкові іграшки, яка кількість потрібна, як розміщувати гірлянди. Але є ще дещо: "Я вважаю, якщо прикрашаєте ялинку вдома самотужки, то потрібно робити це так, як відчуваєте. Як подобається. Правил немає, процес має приносити задоволення", – пояснює Тетяна.

Якщо немає сил фантазувати, то є завжди актуальний варіант прикрашення ялинки – класика "як в американському кіно", де червоний колір комбінують з білим і зеленим, додають банти, гірлянди і клітинку. "Така ялинка вдається дуже ефектною і яскравою. Вона виділяється в будь-якому інтер'єрі – це точно безпрограшний варіант", – розповідає Кантемірова.

Ще один популярний тренд – мінімалізм з додаванням декору з натуральних елементів (дерев'яні, картонні або тканинні ялинкові іграшки, наприклад). Цей тренд поширюється не тільки на оформлення, а й на вибір дерева. "Мені подобаються живі ялинки, які мають свою оригінальну форму. Такі, якими вони є. Є дуже дивні, класні ялинки – які іграшки на них не повісиш, все має цікавий вигляд", – ділиться Тетяна.

На запитання про сталий розвиток і те, як же бути з ялинковими іграшками, з огляду на постійні зміни в трендах і вподобаннях, Тетяна відповідає ємко і зрозуміло: "Тут важливо ось що: якщо ви прикрасили ялинку, скажімо, в американському стилі, то збережіть іграшки. Якщо через рік ви захотіли мінімалістичного рішення, виберіть з торішніх ялинкових куль п'ять штук і повісьте їх. Потрібно просто зберігати іграшки, а не викидати їх; знаходити новий підхід, переробляти іграшки". А ще, бажано, просто не купувати нові.

Татяна Кантемірова

У міркуваннях про вигляд ідеальної ялинки, ми дійшли філософського висновку: ідеально те, що відчуваєш. Ідеально те, що природно. Тетяна розповідає, що цього року в її домівці буде ялинка зі своїми особливостями і дивацтвами, прикрашена абсолютно різними іграшками. Ніякого дизайну не буде.

Наша ялинка теж особлива – з її верхівки за редакцією спостерігає ангел.

Текст: Валентина Анохіна

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.