До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як стати інста-фотографом з Huawei P20 PRO

Ідеальні десерти, ідеальний Київ та ідеальні селфі в будь-який час дня і ночі можливості суперкамери Huawei P20 PRO у спеціальному відео для Vogue.ua демонструє модель Маша Мельник. Натхненна цим відео, редактор Дарія Слободяник вирушила на курси інста-фотографії і переконалася, що робити ідеальні фото ще ніколи не було так легко і захопливо.

Три камери, потужний нічний режим зйомки, штучний інтелект, який визначає всі предмети на фото, розпізнавання облич і розкішна дзеркальна задня панель – у мене в руках новий Huawei P20 PRO, флагман кампанії Huawei і найкращий камерофон року. На тест мені дістався смартфон цікавого фіолетового-синього відтінку, з градієнтом – розкішний, глянцевий аксесуар, який, я впевнена, створений для мілленіалів з їх любов'ю до естетських, але, ергономічних речей. Протягом тесту я не розлучалася зі смартфоном три тижні: він був зі мною у гостях у батьків в Одесі, у відрядженні в Іспанії, під час зйомок та інтерв'ю в Києві; я тестувала його можливості на колегах, героях моїх статей, чоловікові, і навіть спеціально пішла на курси з Instagram-фотографії. Головне, що я зрозуміла з цих трьох тижнів, – мати в кишені найкращий камерофон року не тільки зручно, але й страшенно захопливо. Ти ніби відкриваєш в собі новий потенціал – наприклад, починаєш захоплено фотографувати, і завдяки камері Huawei P20 PRO помічаєш навколо значно більше красивих речей, ніж раніше.

Реклама

Для тих, хто любить фотографувати, Huawei P20 PRO оснащений сповна. У нього потрійна камера, створена спільно з Leica. Це звучить гордо – на Leica у свій час знімали такі гуру фотографії, як Енні Лейбовіц і Анрі Картьє-Брессон. Немає нічого кращого, ніж знімати на Leica – вони виробляють найкращу оптику в світі.

Основна камера з трьома модулями: 40, 20 і 8 мегапікселів для різних умов зйомки, фронтальна – 24. Почну з фронтальної. Розсмакувавши її, я навіть полюбила селфі – жанр, до якого раніше ставилася скептично. Мені сподобалася функція "портрет": завдяки 24-мегапіксельному модулю ти отримуєш фото, яке, здається, зроблене у професійній студії, а до цього над тобою попрацював візажист. На шкірі – ні вад, ні нерівностей, світло падає правильно, фон в міру розмитий – той самий ефект боке, який так подобається всім нам на професійних портретах. Моєму чоловікові, правда, ефект портрета здавався занадто глянцевим і "порцеляновим" – і він відключав його, коли тестував фронтальну камеру. Так фото вдається природним, натуральним. Я використовую цю функцію, коли потрібно розглянути макіяж, колір нової помади або рум'ян – з суто практичним підходом, дівчата мене зрозуміють.

Але практикуватися виключно в жанрі селфі і портрета, маючи в руках найкращу камеру року, досить безглуздо. Тому я вирушила на курси інста-фотографії в школу Bazilik. Я вибрала майстер-клас, присвячений жанру "флетлей" – по суті, це композиція з предметів, оформлена в кадрі, і один з найпопулярніших жанрів в Instagram. Найчастіше ці фото можна зустріти, коли користувачі розповідають про улюблену косметику, або фотографують кондитерські вироби в кав'ярні – словом, коли хочеться поділитися гарною, складною композицією. На ділі, отримані знання легко застосувати в будь-якому жанрі – знаючи, як урізноманітнити ракурси, як розміщувати об'єкти відповідно до правил золотого перерізу, як створити рух в кадрі.

На курсах з Huawei P20 PRO я почувалась зіркою: викладач хвалила колір і контрастність, а колеги дивувалися, що мені фактично не потрібні фільтри. В кінці уроку на деяких фото я все-таки застосувала один улюблений фільтр з VSCO (А6 – він досить природній), а також додала зернистості – але виключно, щоб погратися. За фактом фото, зроблені за допомогою камери, створеної спільно з Leica, не потребують фільтрів, більше того, яскраві фільтри ці фото псують – тому це той випадок, коли хештег #nofilter доречний і чесний.

<b>Хуавей</b>

На курсах в "Базиліці" я зрозуміла, як класно, що в Huawei P20 PRO є штучний інтелект. Головна його ідея в тому, що тепер, щоб фотографувати дійсно добре, не потрібні спеціальні навички. Камера розпізнає до 20 різних сцен і об'єктів: портрет, їжу, квіти, текст, і так далі. Коли я фотографувала свою викладку, Huawei P20 PRO миттєво розумів, де що: де квітка, а де – об'єкт з текстом, і пропонував найкращі для цього предмета налаштування.

Для тих, хто з Huawei P20 PRO хоче попрактикуватися з Instagram-знімками загалом, і у жанрі флетлей зокрема, у мене є порада: почніть з того, що виберіть правильний час доби для зйомки і використовуйте тільки денне світло. Не наводьте при яскравому світлі, дочекайтеся, коли погода буде злегка похмурою – при такому природному, м'якому освітленні камера Huawei P20 PRO творить чудеса. Камера дуже чутлива – і в деяких випадках на фото ти побачиш те, що не помітив, коли фотографував (ось штучний інтелект в дії – смартфон бачить і помічає більше, ніж я!).

Особливе задоволення – фотографувати вночі. Тепер я точно знаю, що Huawei P20 PRO – найкращий смартфон для вечірок: нарешті фото з нічних тусовок з друзями вдається такої класної якості, що ти готовий поділитися ними у себе в Instagram-акаунті, і тобі не соромно за розмитість кадру. Під час нічної зйомки камера сама вибудовує всі налаштування і робить кілька знімків, склеюючи їх в один – найкращий.

Нічна зйомка за допомогою Huawei P20 PRO

Ще є окремий режим для зйомки чорно-білих лаконічних портретів, і технологія розпізнавання сцен, коли камера оцінює об'єкт, визначає, що це – їжа, наприклад, і автоматично виставляє потрібні параметри для фото. Особливо цікаво і весело було фотографувати коктейлі та цитрусові в одному з ресторанів в Аліканте.

Huawei P20 PRO – не тільки найкращий камерофон року, але і смартфон, який робить твої будні красивішими і натхненнішими. Я, наприклад, виявила, що люблю фотографувати – і завдяки новим класним кадрам отримала декілька додаткових підписників в Instagram. Колеги хвалять, як я тепер фотографую – наприклад, сливовий пиріг за рецептом The New York Times в моєму Instagram майже як твір мистецтва. Але, що важливіше – я відкрила в собі нові здібності і таланти, а це багато чого варте.

Для тих, хто хоче такий же потужний смартфон в незвичайному градієнтному світлі, але за більш доступною ціною, є спрощена модель – Huawei P20 PRO 4/64. Камер тут не три, а дві, але вони також cпроектовані у співпраці з Leica, і також дають змогу робити відмінні картинки в режимі "нічна зйомка" завдяки штучному інтелекту.

Всі фото в статті зроблені наHuawei P20 PRO

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.