До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хіт сезону: біла спаржа із соусом мімоза від шеф-кухарки Елен Даррозе

Шеф-кухарка Елен Даррозе поділилася з французьким Vogue простим і корисним рецептом сублімованої білої спаржі із соусом мімоза.

Елен Дарроз. Photo: Nicolas Buisson
Біла спаржа із соусом мімоза

Інгредієнти:

Реклама

пучок білої спаржі;

6 яєць;

оливкова олія;

1 ч. л. хересного оцту;

1 лимон;

2—3 солоні огірки;

пучок зеленої цибулі;

пучок полину;

сіль;

чорний перець.

Приготування

Для початку очистьте спаржу. Потрібно видалити кінець, який є досить волокнистою й твердою її частиною. Уважно очистьте спаржу від шкірки. Щоб приготувати спаржу, розділіть її на кілька пучків, і зв’яжіть їх ниткою.

Помістіть спаржу в злегка підсолений окріп і варіть 6—7 хвилин.

В окремий сотейник з окропом помістіть яйця. Варіть їх 6 хвилин.

Для соусу:

Спочатку треба очистити лимон у такий спосіб, щоб вийшло відокремити часточки без шкірки й плівки. Для цього очистьте його від шкірки, а потім цим же ножем відокремте його "філейні" частини. Наріжте їх і покладіть у миску.

Щоб додати соусу кислотності, використовуйте солоні огірки, які треба дрібно нарізати кубиками й додати в миску до лимона.

Коли яйця будуть готові, помістіть їх під холодну воду, щоб зупинити процес варіння (і тоді вони будуть легше чиститися). Оскільки яйця зварені некруто, то їх можна розрізати на дві частини, а потім відразу помістити в миску й подрібнити прямо в ній, змішуючи з іншими інгредієнтами.

Перевірте ножем, чи готова спаржа. Якщо так, то дістаньте її й дайте їй трохи охолонути.

Тепер треба дрібно нарізати полин і зелену цибулю. Трави додавайте наприкінці, щоб вони залишалися сирими.

Додайте в соус сіль і перець, чайну ложку оцту й чотири столові ложки гарної оливкової олії. Змішайте всі, а потім додайте трави.

Подавання:

Викладіть спаржу на блюдо, трохи посоліть і збризніть її оливковою олією. Зверху викладіть трохи соусу. Решту соусу перелийте в соусник.

Смачного!

Відеорецепт від Еллен Дарроз можна переглянути тут.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.