До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Геніальне — просте: 3 американські десерти майже без цукру

Якщо ви зовсім не маєте вільного часу, але хочеться приготувати щось швидке, поживне й неодмінно смачне, то в американській кухні є три рецепти десертів, абсолютно геніальних. З ними впорається навіть дитина.

Банановий хліб
Рецепт бананового хлеба

Інгредієнти

Реклама

4 стиглі банани

140 г вершкового масла

1 яйце

200 г борошна

100 г цукру

1 ч. л. розпушувача

Дрібка солі (на кінчику ножа)

Приготування

Найголовніше в десерті — правильні банани. Вони мають бути непоказними, з темною шкіркою. У таких більше солодкості, а тому кількість цукру в рецепті можна скоротити.

Масло топимо, з бананів виделкою робимо пюре і, поступово вводячи решту інгредієнтів, перемішуємо до однорідної суміші. Звісно ж, у неї можна додати горіхи, сухофрукти або шматочки шоколаду. Прямокутну форму (в ідеалі, як для хліба цеглинкою) застилаємо папером для випікання, змащуємо маслом, виливаємо тісто й ставимо в розігріту до 180 °C духовку на 45—55 хвилин.

Рецепт бананового хлеба

Подавання

Банановий хліб ідеальний сам по собі як перекус або сніданок — з кавою, чаєм або склянкою молока.

Арахісова паста
Домашнее арахисовое масло рецепт

Інгредієнти

500 г арахісу

Фініки / шоколад / кленовий сироп / мед / сироп агави / кокосова олія — на смак

Приготування

Сирий арахіс висипаємо на деко й ставимо в розігріту до 180 °C духовку на 20—25 хвилин, періодично помішуючи. Колір майбутньої пасти залежатиме від рум’янцю горіхів: що більш підсмажені, то краще. Остиглий арахіс очищаємо від лушпиння й перемелюємо в блендері на максимальній потужності. Подрібнювати горіхи простіше порційно. Незабаром вони почнуть віддавати олію й суміш стане гладкою, головне, набратися терпіння. Але якщо його бракує, і крихта не хоче перетворюватися на пасту, то ложка кокосової олії або будь-якої рослинної пришвидшить процес. Арахісову пасту можна їсти солоною, а можна солодкою. Якщо любите останній варіант — дрібніть разом з горіхами фініки, додавайте солодкі сиропи або мед. Готову пасту треба зберігати в банці в холодильнику.

Рецепт арахісової пасти

Подавання

З тостом, улюбленою булочкою чи печивом.

Брауні
Рецепт шоколадного брауни

Інгредієнти

100 г гіркого шоколаду

2 яйця

100 г вершкового масла

60 г цукру

60 г борошна

30 г какао-порошку

1ч. л. розпушувача

Дрібка солі (на кінчику ножа)

Приготування

Масло ріжемо шматочками, шоколад ламаємо й топимо все на водяній бані. Яйця збиваємо із цукром і разом з рештою сухих інгредієнтів додаємо в шоколадно-вершкову суміш. Перемішуємо. Прямокутну форму застилаємо пергаментним папером, змащеним маслом, і виливаємо тісто. Ставимо в розігріту до 180 °C духовку на 15 хвилин.

А тепер про святе правило. Брауні потрібно дістати з духовки, поки тісто тремтить, як щічки бігунів. Весь фокус у тому, що поки кекс остигає у формі, він ще готується. Через 15 хвилин він стане щільним зверху, але всередині буде вологим, — і в цьому його головна принадність.

Шоколадный брауни рецепт

Подавання

Теплий брауні смакує з кулькою білого пломбіру, ​​а остиглий — з гарячим еспресо. Але цей болісний вибір робити не обов’язково.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.