До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Це цікаво: 5 сезонних фруктів, здатних поліпшити якість життя

Ягідна пора року поступово сходить нанівець та передає естафету інжиру, грушам, обліписі і винограду. Vogue.ua розповідає про головні фрукти сезону і їхні корисні властивості, які можуть здатися дивом.

Інжир

Томний зовні і яскравий всередині, плід інжирного дерева регулярно надихає гігантів б'юті-індустрії на створення косметичних продуктів з ним у складі. Деякі практики народної медицини твердять, що інжир використовують для лікування різних шкірних захворювань (екзема, вітиліго і псоріаз, зокрема). Для домашньої маски, наприклад, можна розім'яти стиглий інжир і нанести масу на обличчя. Щоб додатково зволожити шкіру, додайте до інжиру йогурт. Такі елементи, як цинк, мідь, селен, магній, кальцій, вітаміни груп В і С, що містяться в інжирі, сприяють зміцненню волосся і запобігають його випадінню. Але! При наявності алергії на каучук і пилок з ним слід бути обережним.

Реклама
Виноград

Ще тисячу років тому виноград використовували насамперед у виноробстві. Зараз же плоди цієї рослини досліджують з особливою увагою, бо його цілющі властивості вражають. Річ у тім, що у винограді містяться елементи, здатні поліпшити пам'ять і увагу, покращити настрій, а до того ж виступають у ролі профілактики хвороби Альцгеймера. Такі живильні речовини, як кальцій, магній, фосфор і вітамін К, що важливі для здоров'я кісток, всі є у винограді.

Сливи

Сливи наповнені антиоксидантами, є хорошим джерелом клітковини і сорбіту. Доведено, що сушені сливи (чорнослив) містять більше поживних і корисних речовин, ніж свіжі плоди. У будь-якому випадку, саме цей фрукт вважають найкращим натуральним помічником у боротьбі з проблемами шлунково-кишкового тракту.

Грушки

Червоні груші допоможуть з підтриманням здоров'я серцево-судинної системи, зелені груші – з підтриманням здоров'я очей. В основному, нам доступні три види груш: бартлетт, бере боск і анжу, – з сотні доступних у світі. Головні корисні речовини: вітамін С, мідь, калій і антиоксиданти поліфенолу. Якщо хочете отримати з груш максимум – їжте їх зі шкіркою.

Обліпиха

Обліпиха – своєрідний плід. Найчастіше ягоди обліпихи трапляються в чаї (який особливо популярний в холоднечу), у вигляді джему або варення, а ще в вигляді олії. Наявні в обліписі речовини зміцнюють імунітет, підтримують здоров'я печінки (все завдяки корисним жирам, вітаміну Е і каротиноїдам). Подекують, що сполуки в обліписі здатні боротися з раковими клітинами, почервонінням очей і знижувати симптоми, характерні для депресії. Втім, для наукового доказу цих теорій потрібно проводити додаткові дослідження.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.