До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Більше повітря: інтерв'ю з архітектором Оленою Добровольською

Архітектор Олена Добровольська, власниця студії Dreamdesign, – про тренди в інтер'єрі і про те, чому варто інвестувати в унікальні речі з історією.

Архітектор Олена Добровольська
Про тренди

Не варто витрачати великі гроші на стіни, стелі й підлоги. Краще інвестувати в предмети мистецтва і дизайну, в унікальні речі з історією, в якісні меблі та світильники, які служать довго. Не перевантажуйте простір фактурами і текстурами. Хороший інтер'єр – це природність, простір, тиша, гра світла і тіні.

Реклама
Про улюблений прийом

Mix and match – саме так я одягаюся і так закликаю всіх створювати інтер'єри. Комбінувати дизайнерські предмети з недорогими речами, з вінтажем або з IKEA – це завжди хороший хід. Класичний декор доречно розбавити предметами мистецтва, дизайн-об'єктами, особистими речами з історією (наприклад, що дісталися в спадок) або речами з блошиних ринків. Так в інтер'єрах з'являється індивідуальність, і вони втрачають млявий вигляд.

Про простоту

У мене вдома все просто. Люблю порожнечу, повітря великих просторів. Обожнюю рослини гігантських розмірів, а вони люблять у мене рости; подобаються великі картини, фото, масивні дзеркала. Я точно не раб речей, але до антикваріату, який дістався мені від моєї стильної бабусі, у мене особливі почуття.

Про найгучніший проект

Ми робили проект Новопечерської школи у непростий час – розпал Революції Гідності 2014 року. Вірили в те, що створюємо інноваційну школу. 3D-панелі в головному холі, безліч декоративних деталей з LED-підсвіткою, декоративні хмари на стелі, повноцінні лабораторії в кабінетах і 3D-принтери для будь-яких експериментів – естетиці і технологіям ми приділили особливу увагу. Дітям це цікаво – бачу по своїй доньці, яка там навчається.

Про улюблені маршрути

Я спокійно ставлюся до великих брендів, але фанатично – до деяких дизайнерів, які створюють унікальні концепти, що змінюють світ на краще. Інго Муер, Рон Арад, Патрісія Уркіола, Френк Гері, Індіа Мадаві – великі і прекрасні пасіонарії. Люблю невеликі нішеві мануфактури, які працюють на межі мистецтва і дизайну. Вони, як правило, випускають колекційні об'єкти в одному екземплярі – за ними варто вирушати в Париж, Амстердам або в Ейндховен.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.