До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 правил діджитал-етикету на чужому весіллі

Багато пар будуть надзвичайно раді, якщо гості будуть ділитися у соціальних мережах фотографіями з їхнього весілля. Однак є і противники неконтрольованого потоку постів про своє свято. Інструкції по digital-етикету можуть бути вже у самому запрошенні на весілля і тоді точно доведеться дотримуватися встановлених правил. Чим же все-таки можна ділитися у соціальних мережах, коли ви гість на весіллі у друзів або знайомих? Vogue.ua зібрав кілька правил цифрового етикету на святі.

#Хештеги

Для пар, які стежать за соціальним статусом у прямому сенсі – хештеги допоможуть зібрати всі публікації про свято у мережі. В такому випадку молодята повинні запропонувати гостям свій тег, а завдання запрошених – не забути його ставити. Це допоможе уникнути банальних і безглуздих ідей на кшталт горезвісного #Susanalbumparty (хештег з дурним каламбуром, який британська співачка Сьюзан Бойл використовувала на вечірці з нагоди виходу нового альбому – прим.ред)

Реклама
Підготовка

Чи виховано публікувати фотографії підготовки нареченої до весілля поки її фарбують, пудрять або везуть на церемонію, тим більше без згоди самої нареченої. Ви ж не хочете, щоб наречений побачив наречену до весілля, нехай навіть у Instagram? Погана прикмета, і грубе порушення діджитал-етикету.

Дивитися, а не знімати

Ваші друзі будуть раді, якщо ви дійсно послухаєте обітниці перед вівтарем, замість того щоб знімати їх для сторіз, малюючи всюди сердечка. Втім як і всю церемонію, перший танець і виступи гостей краще дивитися на власні очі, а не через екран смартфона. Розділіть емоції з молодятами – це дорогого коштує.

П'яні пости

Все що потрапляє у Інтернет, залишається там назавжди. Не забувайте про це. Про те, що усі нап'ються і будуть веселитися часом досить дико, теж варто подумати. Погодьтеся, не дуже то ввічливо знімати, як занадто веселий свідок тиняється навколо матері нареченого, наречена відривається у екстазі, а один з організаторів незграбно танцює під Spice Girls з краваткою на голові. Хтось може плакати або занадто голосно сміятися – залиште відпочиваючих гостей у спокої і якщо вже на те пішло, займіться власними селфі.

Золоте правило

Перш ніж викладати фото нареченого або нареченої, запитайте себе, чи сподобається воно молодятам? Якщо це не однозначне "ТАК!", Фото краще видалити або залишити неопублікованим, а нареченому з нареченою надати право бути красивими на всіх знімках. Зроблені вами невдалі і безглузді фото, можна приберегти до річниці або відправити у особистих повідомленнях.

За матеріалами:tatler.com

Читайте також:

50 ідеальних суконь для весілля взимку

Підсумки 2017 року: найкрасивіші весілля

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.