До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сила жінок: що потрібно знати про глобальний флешмоб #WomenSupportingWomen

Різ Візерспун, Єва Лонгорія, Сінді Кроуфорд, Вікторія Бекхем — безліч знаменитих і успішних жінок опублікували 27 липня у своїх соціальних мережах чорно-білі селфі або портрети. Знаменитості роблять це в межах нового флешмобу #WomenSupportingWomen (також можна використовувати хештег #ChallengeAccepted), який закликає дівчат у всьому світі підтримати одна одну. Під цими хештегами вважай за добу накопичилося понад 3 мільйони постів.

"Дякую усім чарівним жінкам у моєму житті за нескінченну любов і підтримку. Давайте продовжувати робити життя одна одної радіснішим і світлішим, — написала актриса Різ Візерспун у своєму Інстаграм. — Ось що таке сестринство насправді". Актриса супроводила текст цікавою чорно-білою світлиною. У чому сенс? Чи можуть просто красиві світлини в соцмережах сприяти рівності і зменшити дискримінацію жінок в світі? Знаменитості упевнені, що це цілком можливо. Ідея флешмобу — у тому, щоб підтримати одне одного, а також позначити в пості тих жінок, якими ви захоплюєтеся, які вплинули на вас. Наприклад, актриса Єва Лонгорія позначила в публікації Керрі Вашингтон, а Керрі Вашингтон, своєю чергою, колегу по серіалу "І всюди тліють пожежі" Різ Візерспун.

Реклама

Журналісти з усього світу наразі намагаються з’ясувати, хто зініціював цей флешмоб. Представник Instagram повідомив в інтерв'ю New York Times, що перша публікація з'явилася півтора тижня тому на сторінці бразильської журналістки Ані Паули Падран. Також у Instagram пов'язують цю ініціативу з недавнім гендерним скандалом, що трапився в американській політиці. Представник Республіканської партії Тед Йохо назвав свою колегу, конгресвумен Олександру Окас Кортес "чортовою сукою" під час їхньої приватної розмови в Капітолії, після чого Олександра опублікувала в соцмережах емоційний спіч-реакцію на цю образу. Міркування Олександри зводяться до того, що ця проблема, на жаль, зовсім не новина для сучасного світу, і що успішні та впливові чоловіки часто дозволяють собі такі образи на адресу жінок, тому що впевнені у своїй безкарності.

В інтерв'ю виданню The Cut представник Instagram зазначив, що флешмоб "покликаний поширювати любов і нагадувати всім жінкам, що взаємопідтримка — це головне". Якщо перейти за хештегом в Інстаграм, можна побачити мільйони світлин. Цікаво, що вони дуже різні: так, Кара Делевінь опублікувала професійне відретушоване студійне фото, а Єва Лонгорія і Керрі Вашингтон — селфі у літньому капелюсі, без макіяжу. Ці фото вчергове нагадують: якими б різними ми не були, і чим би не займалися в житті, ми дуже потребуємо взаємопідтримки. Водночас, багато хто називає флешмоб поверхневим і сумнівається в тому, наскільки гарні світлини можуть допомогти вирішенню проблем, про які говорила Олександра Окас-Кортес. Саме тому, наприклад, Дженніфер Еністон агітує своїх передплатниць не просто публікувати фото, а голосувати на майбутніх виборах у США. "Найкращий спосіб підтримати інших жінок — це зареєструватися на виборах, щоб проголосувати за вирішення проблем, які стосуються жінок. Заохочуйте всіх своїх подруг, сестер, мам, доньок робити те ж саме. Вибори не за горами", — написала актриса у своєму Інстграм-акаунті.

В Україні флешмоб також не оминули увагою — до нього вже приєдналася телеведуча, актриса і посол Фонду ООН з питань народонаселення Маша Єфросиніна.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.