До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Журнал TIME присвятив нову обкладинку Єлизаветі II

Трагічні новини облетіли світ – 8 вересня 2022 року в замку Балморал померла королева Єлизавета II. Їй було 96 років. Із самого ранку до Шотландії почали прибувати члени королівської родини, британська преса також чергувала неподалік, а британці з тривогою стежили за новинами. Найжахливіші підозри підтвердилися надвечір – Букінгемський палац офіційно підтвердив, що Єлизавети II не стало. На цю сумну новину вже відреагував увесь світ, зокрема й журнал TIME – видання опублікувало нову обкладинку, яку прикрасило фото королеви.

Для цієї історичної обкладинки видання вибрало не менш історичний кадр – Її Величність тут зняв легендарний британський фотограф Сесіл Бітон, який співпрацював з королівською сім’єю впродовж багатьох років. Уперше запросила його до співпраці королева Єлизавета I в 1939 році – вона хотіла зробити серію знімків усієї королівської родини. Маленькій Лілібет тоді було лише 13 років. Сам Сесіл Бітон тоді написав у своєму щоденнику: "Вибравши мене для її фотографій, королева зробила сміливе нововведення. Навряд чи б її попередниця викликала саме мене — мою роботу однаково тоді вважали революційною і нетрадиційною". Починаючи з того моменту, Бітон став улюбленим фотографом майбутньої королеви – саме йому вона довірила знімати свою коронацію і свято з нагоди народження кожного з її 4 дітей.

Реклама

Світлина на цій обкладинці – це остання фотографія королеви Єлизавети II авторства Бітона, яку він зробив влітку 1968 року, коли їй було 42 роки. На ньому вдягнена в адміральський плащ королева стоїть на блакитному тлі – вийшов потужний і простий образ, який вважають позачасовим, а саме фото зберігається в музеї Вікторії та Альберта. Бітон тоді прагнув, щоб серія портретів, до якої належав і цей, була "виразною, чіткою та сміливою". У нього це вийшло. А ми згадуємо й інші яскраві обкладки TIME з королевою.

<b>ELizabeth_TIME_Covers</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.