До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як подати заявку про пошкоджене житло в застосунку "Дія"

Через російське вторгнення до України тисячі громадян у різних містах залишилися без домівок. Безумовно, ми все відбудуємо – а допоможе в цьому держава. Як подати заявку на грошову компенсацію за зруйноване житло через війну, розповідає Міністерство цифрової трансформації.

Ірпінь, 3 березня 2022 року

Руйнування громадської та цивільної інфраструктури – злочинна тактика ведення війни, яку вибрали російські окупанти. Станом на 21 березня тільки в столиці України було пошкоджено 70 житлових будинків. Деякі з них можна відремонтувати, а деякі ні. У Харкові ця жахлива цифра сягає 600 будинків, 50 шкіл та лікарень, у Маріуполі йдеться про руйнування близько 80% всього міста. Але ми все відбудуємо – у цьому немає сумнівів.

Реклама

Перші заходи щодо компенсування втраченого житла вже розпочалися. Про ініціативу розповів президент України Володимир Зеленський у своєму щоденному зверненні. "Держава компенсує кожен метр втраченої нерухомості! Кожен наш громадянин, кожна громадянка вже можуть подати відповідну заявку в „Дії"".

Хто може подати заявку


Послугою можуть скористатися тільки громадяни України, у яких від початку повномасштабної війни 24 лютого було пошкоджено:

▪️Приватні будинки (садибні, дачні та садові)

▪️Квартири

▪️Інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку)

Як подати заявку на грошову компенсацію за пошкоджене нерухоме майно в „Дії"?

Спочатку оновіть застосунок.

У розділі Послуги виберіть пункт Пошкоджене майно. Заповніть форму, надавши потрібну інформацію (дані про пошкоджений об’єкт, фото й опис пошкоджень і контактні дані). Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінювання та компенсування, які уряд визначить найближчим часом.

Докладну інструкцію, як подати заявку, дивіться у відео Міністерства цифрової трансформації

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.