До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про дизайнера Денієла Лісмора — учасника Vogue UA Conference

Один з найяскравіших спікерів Vogue UA Conference, яка відбудеться вже 9 вересня, — художник, дизайнер і стиліст з Великої Британії Денієл Лісмор. Відомий своїми екстравагантними вбраннями і яскравим стилем, він співпрацював з Bulgari, H&M, знімався для Девіда Лашапеля й Еллен фон Унверт, брав участь у Венеційському бієнале, у показах Vivienne Westwood і відкривав модне шоу Наомі Кемпбелл Fashion for Relief.

Денієл Лісмор на показі Fashion for Relief у Лондоні

"Уявіть, що ваше тіло — полотно, і ви маєте місію — створити шедевр на цьому полотні. Створивши його, ви думаєте: о, а це ж справа моїх рук! Ось хто я — я полотно, і я шедевр. Зробивши це, ви виходите з дому, їдете в центр міста — можливо, на метро чи автобусом. Ідете гуляти, заходите до крамниці. Це і є моє повсякденне життя. Я живу як твір мистецтва — тільки так я зміг віднайти себе".

Реклама
Фото: Viðar Logi Kristinsson

Цими словами три роки тому Денієл Лісмор почав свій виступ на глобальній конференції TED. Вони максимально точно описують його спосіб життя, ставлення до себе і погляд на сучасний світ. Денієл виріс в англійському селі Філлонглі; його виховували бабуся й дідусь, залюблені у вікторіанську Англію, тому з дитинства хлопчик ріс в оточенні прекрасних старовинних речей. Цей світ був його прихистком від шкільної реальності, у якій, за словами Лісмора, над ним знущалися й зовсім не розуміли його. У 17 років Денієл (сьогодні йому 36) переїхав до Лондона, де захопився моделінгом і фотографією, його знімали такі знамениті фотографи, як Мерт і Маркус, Стівен Кляйн, Девід Лашапель, Маріо Тестіно й Еллен фон Унверт.

Фото: Viðar Logi Kristinsson

Перші кроки на ниві стиліста Денієл зробив ще в юності, створюючи костюми для клубних вечірок і паралельно працюючи асистентом в i-D і Vogue. Упродовж шести років Лісмор був креативним директором бренду Sorapol, придумуючи вбрання для Мераї Кері, Наомі Кемпбелл, Кайлі Міноуг, Кара Делевінь, Нікі Мінаж, Ріти Ори. Так здійснилася мрія Лісмора — одягати гарних жінок.

Поступово Лісмор перейшов від створення одягу для інших до образів для себе. Потрібно зауважити, що це не просто вбрання — а витвори мистецтва. Здебільшого Девід з’являється на людях у багатометрових композиціях з тканини, декорованої всім, що спаде на думку: біжутерією, пір’ям, дрібничками. На голові ж у нього майже завжди красується тюрбан. У такому вбранні Деніел Лісмор, що має зріст замалим не два метри, схожий на скульптуру — сам же художник називає свої твори 3D-гобеленами. В інтерв’ю він розповідає, що ідеї такого вбрання виникли в нього ще в юності, коли його кумирами були Девід Бові й Мерилін Менсон.

Не так давно британський Vogue назвав Лісмора найексцентричнішим костюмером Англії — а його яскравий стиль і нестандартне бачення моди привернули до нього увагу великих брендів. Лісмор бере участь у кампейнах H&M і Bulgari, показах Вів’єн Вествуд і добродійних шоу, що їх організовує Наомі Кемпбелл. У 2019 він створив костюми для опери "Маска Орфея" в English National Opera. До речі, дизайн костюмів був натхнений технікою усвідомлених сновидінь художника ("Я лягаю спати, щоб придумати щось нове", — каже Лісмор) і створений у співпраці зі Swarovski. У творіннях Лісмора висока мода поєднується з вінтажними тканинами, знайденими на блошиних ринках предметами, етнічними прикрасами, капелюхами, виражаючи безмежну творчу енергію художника.

Денієл Лісмор на показі Vivienne Westwood

П’ять років тому Лісмор презентував в Атланті виставку з тридцяти своїх скульптур, яка виявилася такою успішною, що відтоді подорожує світом: вона була показана зокрема й у межах Венеційського бієнале, і в Маямі Артбазель, а наступного року відкриється у Великій Британії. Be Yourself; Everyone Else Is Already Taken (Будь собою, інші ролі розібрані) — за назву виставки взято фразу Оскара Вайльда, улюбленого письменника Денієла. Ідея цього проєкту — дослідити зв’язок між одягом та індивідуальністю й нагадати кожному з нас, що маємо право бути по-справжньому неповторними.

"Люди захоплені тим, що відбувається навколо, а не власним життям. Ми всі наслідуємо тренди, але найцікавіше починається, коли ми перестаємо так пильно стежити за модою. Моя місія — надихати людей не просто вдягатися по-іншому, а й думати інакше. Одяг означає для мене все. Те, як я вдягаюся, відчиняє двері й зачиняє їх. Це не тільки мій імідж, це вся моя особистість".

"Я і є мистецтво" — так багатонадійно звучить тема виступу Денієла Лісмора на Vogue UA Conference. Буде дуже цікаво. Дивіться трансляцію Vogue UA Conference наживо 9 вересня. Квитки на трансляцію можна придбати за посиланням.

Партнери конференції: Алькор Д, Solo for diamonds, ЦУМ Київ, BMW, Академия ДТЭК, UNIT CITY, OLL TV

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.