До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Vogue UA Conference 2021: інтерв'ю з Массіміліано Джорнетті

9 вересня в Києві відбудеться традиційна Vogue UA Conference, яка в цьому році присвячена креативності.

Дизайнер Массіміліано Джорнетті став новим директором італійської школи Polimoda зовсім недавно, в лютому цього року. Для 40-річного дизайнера це повернення в альма-матер: Джорнетті, який 16 років пропрацював у модному Домі Salvatore Ferragamo, пройшовши шлях від співробітника відділу чоловічої моди до креативного директора бренду, сам випускник Polimoda.

Реклама
Массіміліано Джорнетті

Повернення в рідні стіни — привід для гордості, але разом з тим і велика відповідальність. "Polimoda для мене другий дім. Тут у мене багато друзів, колишніх колег, але також багато нових талантів, які потрібно зрощувати і мотивувати, — каже Джорнетті. — Школа дуже змінилася, перетворившись з інституту дизайну на місце, де ми заново винаходимо індустрію моди. Тепер це центр вивчення тенденцій, політики, мистецтва".

Массіміліано вважає, що турбулентні часи потребують сміливих рішень. Він упевнений, що після локдауну нові ідеї — в моді, мистецтві та бізнесі — народжуватимуться саме у стінах університетів і шкіл. "Пандемія відкриває новий етап для модної індустрії. Я вважаю, що цей переломний момент — найкращий час для появи оригінальних бізнесмоделей. Після тривалої кризи в моді — сезонів повторень і збігів, схожості брендів і відсутності сміливості і новаторства — відродження може відбутися саме в школах. Тут студенти, вільні від тиску ринку, зможуть визначити майбутні тенденції".

Свої перші місяці в статусі директора школи Джорнетті почав з перетворень — на його думку, зараз саме час зміцнити зв'язок Polimoda з Флоренцією, містом, яке вже не одне століття асоціюється з ремеслами і артизанальною майстерністю. Цього року студенти активно співпрацюватимуть із ремісниками і підприємцями Флоренціі: на думку Джорнетті, це буде двосторонній діалог, а ідеї 2 000 студентів з 70 країн світу, які навчаються в Polimoda, допоможуть урізноманітнити флорентійське виробництво.

Саме таким Массіміліано бачить майбутнє поняття креативності, про що і планує розповісти на Vogue UA Conference. "У час, коли суспільство зловживає технологіями, творчість має стати артизанальною. Я сам страждаю через відсутність чуттєвих переживань, через неможливість торкатися, зустрічатися з людьми. Ми змушені жити в стерильному блістері, але від цього ще більше хочеться рельєфності і тактильності". А ще Массіміліано впевнений, що соціальні мережі вбивають творчість, — так що його майстер-клас подарує слухачам багато відкриттів.

Детальніше про програму та учасників Vogue UA Conference 2021 читайте за посиланням.

Партнери конференції: Алькор Д, Solo for diamonds, ЦУМ Київ, BMW, Академия ДТЭК, UNIT CITY, OLL TV

Текст: Дар'я Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.